Australienska Nick Kyrgios avstår US Open på grund av coronapandemin.
Australienska Nick Kyrgios avstår US Open på grund av coronapandemin. Bild: Rebecca Blackwell

Nick Kyrgios avstår US Open

Nick Kyrgios väljer att avstå US Open. Och riktar samtidigt en ny känga mot världsettan Novak Djokovic.
– Du kan inte dansa på bord och tjäna snabba pengar, säger Nick Kyrgios.

ANNONS
|

Australienska tennisspelaren Nick Kyrgios meddelar att han väljer att inte åka till New York för att spela US Open. Anledningen är coronaviruset.

– Låt oss ta ett djupt andetag och komma ihåg vad som är viktigt: hälsa och säkerhet i samhället. Vi kan bygga upp vår idrott och ekonomi igen, men vi kan inte få tillbaka liven som går förlorade, säger Kyrgios i en video på Dear Tennis, I will not be playing this year at the US Open. It hurts me at my core…But I’m sitting out for the people, for my Aussies, for the hundreds of thousands of Americans who have lost their lives, for all of you. #SincerelyYours, @NickKyrgios pic.twitter.com/7EecHNU82l— UNINTERRUPTED (@uninterrupted) August 1, 2020 " id="link-0f8d2896682b0f35f83bb63b77c381c5">sociala medier.

ANNONS

– Jag har inga problem med att US Open arrangeras. Och om spelare vill åka, är det upp till dem. Så länge alla agerar ordningsamt och säkert.

Samtidigt som tennisstjärnan, som ses som ATP-tourens bad boy, meddelar att han inte medverkar i den första Grand Slam-turneringen sedan coronapandemin tog fart riktar han en implicit känga till Novak Djokovic.

– Tennisspelare, ni måste se efter varandras intressen, och samarbeta. Du kan inte dansa på bord och tjäna snabba pengar genom att arrangera en turnering. Det är bara egoistiskt, säger Kyrgios.

Nick Kyrgios har tidigare kritiserat världsettan Novak Djokovic för en tennisturnering, Adria Tour, han arrangerade tidigare i somras. Med publik och festande spelare, där flera ur världseliten, inklusive Novak Djokovic själv, blev smittade.

”Korkat att gå vidare med turneringen. Det här är vad som händer när man bortser från alla protokoll. Detta är inte ett skämt”, skrev australiske tennisstjärnan Nick Kyrgios på Twitter då.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS