Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: DANIEL STILLER
Bild: DANIEL STILLER

Nicholas Bryants gulddröm mynnade ut i ett VM-brons

Han åkte till Thailand för att bli världsmästare.
Men Nicholas Bryant vänder hem med en bronsmedalj – efter att ryssen Alexander Abramov blivit för svår i semin.
– Även om jag vunnit guldet nu hade jag inte varit bäst i världen, säger Göteborgaren.

Efter en rivstart i VM-debuten, där Nicholas Bryant besegrade regerande världsmästaren Wiwat Khamtha, hade VM flutit på bra fram tills lördagens semifinal.

Där ställdes göteborgaren mot ryske Alexander Abramov – och där tog det stopp.

– Just nu är det en berg- och dalbana liksom. Ena sekunden är man lack men andra sekunden inser man vad man gjort för insats och vad man lärt sig, säger Bryant om förlusten.

– Jag är stolt över mig själv och vad jag presterade de andra matcherna, men sur på mig själv att jag inte gjorde rätt grejer i semin, fortsätter han.

Vad var det som inte stämde?

– Jag skulle säga att jag träffade med mer hårda smällar men han träffade med mer rena tekniker. Mer knän, armbågar och så vidare. Ryssarna har ett system som är perfekt för dem. Jag kunde inte svara på det i dag men nästa gång ska jag vara redo.

"En förlorad match kan vara största gåvan"

Vad visste du om din motståndare i förväg?

– Vi visste att han skulle vara stark i clinchen. Vi tänkte att jag skulle vara snabbare än honom, men han var stabil och var snabb med att kontra. I bland funkar din gameplan och i bland inte.

Ditt mål var att bli världsmästare, ser du detta som en missräkning eller som läropeng?

– Det var en läropeng. Även om jag vunnit guldet nu hade jag inte varit bäst i världen. Jag ska ta hem så många bälten som möjligt och bli bäst i världen. En förlorad match kan vara största gåvan, för då lär man sig vad man måste förbättra, säger Nicholas Bryant.

LÄS MER: Bryants prestigefight – inför 70 miljoner tv-tittare

Nu väntar närmast Lion Fight 59, en stor gala som anordnas på Kooperativet Arena i Göteborg den 31 augusti. Uppemot 70 miljoner TV-tittare kommer se hemmahoppet Bryant gå upp mot amerikanen Joshua Scales.

– Det kommer vara helt annorlunda. Känslan inför matchen då är att jag måste träna mer boxning, och det kände jag efter den här matchen också. Jag vet jag att jag kommer vara mycket bättre om en månad än vad jag var nu.

VM-bronsmedaljen, vad händer med den?

– Den ska min pappa få, han fyller år när jag kommer hem. Även om han ville ha ett guld så får han nöja sig med detta. Jag tror att han är stolt över mig, säger Nicholas Bryant.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.