Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: CHARLES LECLAIRE
Bild: CHARLES LECLAIRE

NHL ville inte publicera Lehners historia

Robin Lehners berättelse inför säsongen i höstas berörde en hel hockeyvärld. Men nu berättar göteborgaren att NHL själva inte ville ha med texten att göra.
– NHL sade nej, berättar Robin Lehner i en intervju med DN.

Robin Lehners braksuccé från grundserien har fortsatt in i slutspelet (där hans Islanders har 3–0 i matcher mot Pittsburgh).

Men nu berättar göteborgaren att NHL själva inte ville hjälpa honom att sprida sin berättelse om missbruket och bipolariteten som berörde hockeyvärlden inför säsongen.

– Jag och en nära vän gjorde texten och vi skulle egentligen släppa ut den på NHL:s hemsida. Men NHL ville inte. NHL sade nej, berättar Robin Lehner i en intervju med DN.

Den öppna texten – där Robin Lehner berättade om sina missbruksproblem, sin bipolaritet och hur han funderat på att ta livet av sig – publicerades till slut i The Athletic.

Men detta alltså efter att NHL själva sagt nej.

"Ville inte ha med den texten att göra"

– De ville inte ha med den texten att göra. Då gick vi till The Athletic och en annan sida och Athletic ville släppa ut den, berättar Robin Lehner för tidningen.

Vad som sedan hänt är som taget ur ett filmmanus: Efter att ha träffat flera NHL-klubbar valde till slut New York Islanders att ge göteborgaren en chans.

Sedan dess har Lehner utgjort ligans bäste målvaktspar tillsammans med tyske Thomas Greiss – och i slutspelet har alltså förstavalet fallit på den 27-årige svensken.

Robin Lehner är dessutom en av favoriterna till Vezina Trophy, priset som delas ut till grundseriens bäste målvakt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.