NHL-svensken bröt benet - "Såg ganska jävligt ut"

New York Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad skadades i matchen mot Florida och blir borta upp till åtta veckor. Henrik Lundqvist spelade sin 700:e match men överlistades i straffläggningen.

|

41 sekunder in i övertiden smällde Mika Zibanejad in i sargen med foten i fel vinkel. Han vred sig i smärta på isen, rapporterar flera medier.

- Vi får hoppas att det inte är för illa, men det såg ganska jävligt ut, säger den norske stjärnan Mats Zuccarello Aasen till Nettavisen.

Zibanejad bröt vadbenet, enligt NHL.com. Han blir borta sex till åtta veckor, säger tränaren Alain Vigneault.

"Väldigt ont"

Rangers målvakt Henrik Lundqvist säger att han kunde höra Zibanejad skrika och förstod direkt att det inte var bra.

- Han hade väldigt ont, säger Lundqvist till NHL:s hemsida.

- Jag såg inte vad som hände innan jag såg reprisen på jumbotronen. Men man kan avgöra på hur de låter om en spelare har ont eller inte.

Innan skadan gjorde den svenske centern sitt femte mål för säsongen, i början av tredje perioden.

Oscar Lindberg kommer nu ta Zibanejads plats i kedjan, säger Vigneault.

Matchen böljade i vågor och gick till straffavgörande. Då överlistades Lundqvist av gästernas Aleksander Barkov med en "Foppa-straff" och Florida kunde vinna med 3–2.

Carolinas seger

Carolina kan tacka några av sina svenskar för 3–1-segern mot Winnipeg i NHL.

Elias Lindholm gjorde säsongens första mål med drygt sex minuter spelade av första perioden, och Victor Rask slog till med sitt sjunde under spel i numerärt överläge i början av den tredje.

Lindholm såg lättad ut när han äntligen fick göra sitt första mål, enligt expertkommentatorerna.

Rask har nu 15 poäng på 17 spelade matcher.

Mikael Backlund avgjorde för Calgary när laget vann borta mot Detroit med 3–2. Målet var hans andra den här NHL-säsongen. För Detroit gjorde Gustav Nyquist och Henrik Zetterberg poäng.

Anaheims svenskar hade fint samspel mot Los Angeles, men det blev ändå förlust, 2–3. Rickard Rakell gjorde sitt sjätte mål för säsongen med assist av Jakob Silfverberg och Hampus Lindholm. Lindholm fick även poäng för ytterligare en målgivande passning.