Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

NFL-spelaren Jaylon Ferguson död – 26 år gammal

NFL-spelaren Jaylon Ferguson, 26, är död, det meddelar hans klubb Baltimore Ravens.
”Han var en snäll, respektfull ung man med ett stort leende”, skriver klubben i ett uttalande.

Flera amerikanska medier, bland annat ESPN, rapporterar om att polisen larmades till norra Baltimore strax innan midnatt under tisdagen. Väl på plats hittade man Jaylon Ferguson livlös, 26-årig NFL-spelare för Baltimore Ravens.

Sjukvårdare inledde då upplivningsförsök, men han återfick aldrig medvetandet och förklarades död på plats. ESPN skriver att polisen inte misstänker något brott i nuläget, men att läkare kommer att genomföra en rättsmedicinsk undersökning för att fastslå dödsorsaken.

Klubbens sorg: ”Vi är väldigt ledsna”

Ferguson draftades som 85:e spelaren av Ravens 2019 och tillhörde klubben under hela sin NFL-karriär. Klubben sörjer nu 26-åringens död.

”Vi är väldigt ledsna över Jaylon Fergusons tragiska bortgång. Han var en snäll, respektfull ung man med ett stort leende och smittsam personlighet”, skriver klubben.

Ferguson lämnar efter sig tre barn.

”Han var en underbar ung man fylld av kärlek och liv. Han kommer inte bara bli ihågkommen som en fotbollsspelare, utan även som en underbar pappa, son, bror och vän. Familjen vädjar ber om era fortsatta böner”, säger Fergusons agent Safarrah Lawson i ett uttalande.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.