Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

NFL-klubben bötfälls efter stjärnans lögn

NFL-klubben Green Bay Packers har granskats av NFL efter att stjärnan Aaron Rodgers, som hävdade immunitet mot corona i augusti, testade positivt för viruset förra veckan. Nu bötfälls två spelare och klubben.
– Ytterligare åsikter kommer jag att behålla mellan mig själv och mina läkare, säger quarterbacken.

När Green Bay Packers Aaron Rodgers fick frågan om han hade vaccinerat sig i augusti lät det såhär:

– Ja, jag har blivit immuniserad. Det finns killar i laget som inte vaccinerat sig. Jag tycker att det är ett personligt val. Jag tänker inte döma de killarna.

LÄS MER: NFL-stjärna i blåsväder

Förra veckan visade det sig att Rodgers själv var en av dem som inte vaccinerat sig när han testade positivt för coronaviruset. Istället hade Rodgers gått tillväga genom en alternativ metod tillsammans med sin personliga läkare för att immunisera sig.

”Baserades på flera studier”

Under tisdagen medverkade idrottsprofilen i tv-programmet "Pat McAfee Show" där han hoppades vara tillbaka till matchen mot Seattle Seahawks på söndag, dagen efter hans karantän går ut. Han passade även på att be om ursäkt ifall hans uttalande vilselett någon.

Aaron Rodgers, nummer 12, i ett möte mellan ”Seahawks” och ”Packers”. Bild: Mike Roemer
Aaron Rodgers, nummer 12, i ett möte mellan ”Seahawks” och ”Packers”. Bild: Mike Roemer

– Jag ska komma tillbaka till det som jag gör bäst, och det är att spela boll. Jag delade min åsikt och den baserades på flera studier. Ytterligare åsikter kommer jag att behålla mellan mig själv och mina läkare, säger Aaron Rodgers i programmet.

Nu bötfälls såväl Green Bay Packers som Rodgers och klubbens wide reciever Allen Lazard för att ha brutit mot NFL:s coronaprotokoll. För klubben handlar det om en summa på motsvarande 2,6 miljoner kronor medans de två spelarnas böter ligger på motsvarade 126 000, skriver Sky Sports.

Gick på halloweenfest

I NFL:s utredning, som lett till påföljderna, framkommer det att Rodgers inte använt sig av ansiktsmask under presskonferenser, att klubben inte rapporterat till ligaorganet om Rodgers och Lazards besök på en halloweenfest (NFL:s regelverk förbjuder ovaccinerade spelare att umgås i grupper bestående av fler än tre personer) och videos när de två ovaccinerade spelarna går runt i klubbens anläggningar utan ansiktsmask, rapporterar ESPN.com.

LÄS MER: NFL-stjärnan: "Jag är ingen aktivist"

Under onsdagen har Green Bay Packers gått ut på sin hemsida med att de respekterar ligans beslut och inser det viktiga i att följa det regelverk som NFL tagit fram, för att hålla sina spelare och organisation säker från viruset.

Fortsätter klubben bryta mot protokollet kan deras tur i draftordningen påverkas. Dessutom kan klubben förlora val i draften.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.