Neymar orkar inte mer fotboll efter VM. Arkivbild.
Neymar orkar inte mer fotboll efter VM. Arkivbild. Bild: Claudio Reyes/AP/TT

Neymar: "Nästa VM kan bli mitt sista"

Den brasilianske stjärnan Neymar ser slutet på sin karriär. I ett utdrag ur dokumentären "Neymar & The Line Of Kings", som publicerats på strömningstjänsten DAZN:s Twitter, säger 29-åringen att VM nästa år kan bli hans sista.
– Jag vet inte om jag orkar med mer fotboll, säger stjärnan.

ANNONS
|

Neymar, som spelar i PSG och det brasilianska landslaget anses vara en av världens bästa fotbollsspelare. Bland annat blev han den dyraste värvningen som någonsin gjorts när PSG köpte honom från FC Barcelona för ungefär 2,2 miljarder kronor.

Nu verkar det som att han börjar fundera på att lägga skorna på hyllan – om några år.

– Jag tror att nästa VM blir mitt sista. Jag går in i det som att det är mitt sista för jag vet inte om jag mentalt kommer att orka med mer fotboll, säger han.

Han tänker dock inte ta det lugnt fram tills dess.

ANNONS

– Jag kommer att göra allt jag kan för att ta oss dit. Jag kommer att göra allt jag kan för att vinna det med mitt land och nå min dröm, den största jag haft sedan jag var barn. Jag hoppas att jag kan uppfylla den.

Men innan dess ska ett VM-kval klaras av. Brasilien leder just nu VM-kvalgruppen med maximala 27 poäng efter nio matcher.

Nästa match spelas söndag kväll, svensk tid, mot Colombia.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS