Neymar tvingas betala 70 miljoner kronor till sin förra klubb. Arkivbild.
Neymar tvingas betala 70 miljoner kronor till sin förra klubb. Arkivbild. Bild: Christophe Ena/AP/TT

Neymar förlorar tvist med Barcelona

Bacelona stämde stjärnspelaren Neymar för kontraktbrott efter att han lämnade klubben för tre år sedan. Nu döms Neymar till att betala drygt 70 miljoner kronor till La Liga-klubben.

ANNONS
|

Neymar gick från Barcelona till Paris Saint-Germain 2017 för 2,2 miljarder kronor.

Efteråt stämde La Liga-klubben brasilianaren för kontraktsbrott och krävde 90 miljoner kronor, varpå Neymar stämde klubben för utebliven sign on-bonus och krävde 300 miljoner kronor.

Nu, tre år senare, meddelar klubben via sin hemsida att tvisten är löst och att det är Barcelona som går vinnande ur den.…

"Klubben välkomnar domen som offentliggjordes i dag i rättegången mellan FC Barcelona och spelaren Neymar Jr gällande sign on-bonus i spelarens sista kontraktsförlängning. Domen innebär att spelarens begäran avslås och att han åläggs att betala klubbens rättegångskostnader på 6,7 miljoner euro (drygt 70 miljoner kronor).

ANNONS

Neymar kan överklaga domen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS