Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Paris Saint Germain-stjärnan Neymar blir borta i minst sex veckor efter att han skadat foten i söndagens ligamatch mot Marseille.

Neymar borta i "minst sex veckor"

Paris Saint Germain-stjärnan Neymar kommer att bli borta i "minst sex veckor", efter att han skadat foten i söndagens ligamatch mot Marseille.

Neymar trampade snett och fick bäras ut på bår i slutet av matchen. Det visade sig att han fått en spricka i det femte mellanfotsbenet samt en stukad fot.

Enligt hans pappa kommer han inte att spela nästa vecka när PSG ska försöka vända 1–3 i returmötet mot Real Madrid i Champions League-åttondelen.

- PSG vet att de inte kommer att kunna räkna med Neymar de kommande matcherna: hans behandling kommer att ta sex till åtta veckor, oavsett om det blir en operation eller inte, säger Neymar senior till ESPN Brasil.

Neymar senior säger att hans son och PSG väntar på att få träffa den brasilianska landslagsläkaren innan något beslut fattas om hur de ska går vidare.

PSG-tränaren Unai Emery sade tidigare att "inget beslut" hade fattats gällande en operation, och förnekar en tidigare rapport i den brasilianska pressen att världens dyraste spelare ska operera sin högra fot.

Den brasilianska tidningen Globo Esporte skriver att ett beslut har fattats om att Neymar ska genomgå ett kirurgiskt ingrepp och att 26-åringen kommer att vara borta fram till maj.

Det brasilianska landslagets viktigaste spelare på senare år, Neymar, var tänkt som en av nyckelspelarna i laget under fotbolls-VM i Ryssland som startar i juni.

- Det är en svår tid för oss. Vi vill inte vara i den här situationen. Men vi måste acceptera det och hjälpa Neymar på bästa sätt, säger hans pappa.