Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bayern Münchens målvakt Manuel Neuer. Arkivbild. Bild: Andreas Gebert/AP/TT
Bayern Münchens målvakt Manuel Neuer. Arkivbild. Bild: Andreas Gebert/AP/TT

Neuer i blåsväder efter barsång

Tyska landslagets och Bayern Münchens kapten Manuel Neuer har hamnat i blåsväder för att ha sjungit i en bar under semestern i Kroatien.

Inte för hur han sjöng utan för att sången har kopplingar till högernationalism. Sången "Lijepa li si" ("Du är vacker") sjungs av den kontroversiella kroaten Marko Perkovic, känd som Thompson. Han är känd för sina sympatier för Kroatiens pronazistiska regim under andra världskriget.

Den tyske fotbollsmålvakten, som är på semester vid Adriatiska havet, har inte själv kommenterat videon där han sjunger. Hans personliga tränare säger dock till tidningen Bild att Neuer inte förstår kroatiska. Tidningen Focus säger att det var naivt av Neuer att tro att inte videon skulle nå medierna, men att det vore att gå för långt att tro att Neuer sympatiserar med kroatiska nationalisters idéer.

Den kroatiske mittfältaren Ivan Rakitic, till vardags i Barcelona, tar Neuer i försvar efter barsången.

– Låten har ingenting med högerextremism att göra. De sjunger om kärleken till Kroatien, du kan se hur bekväm han är där. Neuer har inte gjort något fel, säger Rakitic till Sport1.