Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Nellie Berntsson nekades plats i landslaget

Nellie Berntsson valdes inte in i landslaget till årets junior-EM i ridsport. I ett blogginlägg berättar hon nu om besvikelsen: "Jag passade inte in i lagandan var svaret jag fick".

16-åriga Nellie Berntsson är en av Sveriges mest största talanger inom ridsport och har en fortsatt lovande karriär framför sig. Som 12-åring började hon blogga om ridningen och bloggen växte snabbt och är i dag en av Sveriges största. 

Sedan länge har hennes mål varit en plats i junior-EM i Slovakien i augusti. I januari i år skickade hon och hennes tränare in en plan till landslagsledningen för att nå målet. Berntsson har sedan följt planen resultatmässigt och ligger rankad som fjärde bästa av juniorerna i Sverige. Hon trodde därför att EM-platsen var så gott som klar. Då blev hon istället kallad till ett möte i Falsterbo, där hon fick reda på att hon nekades en plats.  Anledningen? Hon såg för "sur" ut under tävlingarna i Falsterbo.

– Det här är vuxenmobbing mot barn och i det här fallet mot mig. Det känns som att jag får mattan under mig bortdragen. Jag har hoppat av skolan, lagt ner stora summor pengar och satsat allt mot EM, skriver hon i ett blogginlägg.

"Jag förtjänar en plats"

Hon ska dessutom ha fått höra av landslagsledningen att hon inte passade in i lagandan och att hennes kändisskap inom sociala medier skulle kunna påverka negativt.

– Det finns så många påtryckningar från föräldrar utifrån som anser att jag inte är bra för gruppen och att jag inte skulle tillföra gruppen någonting. Varför då inte ge mig en individuell plats? Jag förtjänar en plats och det visar resultatet, skriver hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.