Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

EM-vinnaren i stavhopp, Armand Duplantis. Arkivbild.

Negativt besked om Duplantis i Finnkampen

Han är Sveriges nya friidrottsstjärna efter EM-guldet. Men stavhopparen Armand Duplantis missar troligtvis Finnkampen.

Den nykrönte Europamästaren Armand Duplantis har ett tufft schema framför sig och för 18-åringen är det mycket som står i vägen för att han ska hinna till klassiska Finnkampen i Tammerfors, lördagen den 1 september.

Dagen innan, på fredagen, ska han delta i Diamond League-finalen i Bryssel, Belgien. Veckan efter ska han dessutom flytta hemifrån och börja på college i USA, på Louisiana State University.

Däremellan ligger alltså Finnkampen, som hamnar rejält i kläm för Armand Duplantis. Utöver Diamond League-finalen och skolstarten måste dessutom det logistiska problemet med att transportera stavarna till Finland lösas.

– Det är många saker. Vi vill inte att han ska gå av på mitten. Som det ser ut nu är han inte med. Om skolan inte hade varit samtidigt hade han definitivt varit med, säger friidrottslandslagets förbundskapten Karin Torneklint till TT.

Armand Duplantis – som tog EM med storm när han slog svenskt (och amerikanskt) rekord med 6,05 – missar även SM i Eskilstuna nu i helgen.

Schemaläggningen där Finnkampen och Diamond League-finalen krockar gör det tajt även för diskuskastaren Daniel Ståhl, även om han förväntas hinna.

– Men det får inte vara många förseningar, säger Karin Torneklint.