Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

NBA-stjärnan nobbar Vita huset

Amerikanska mästarlag från de största idrotterna brukar få en inbjudan till Vita huset – men om nyblivna NBA-mästaren Golden State välkomnas dit kommer superstjärnan Stephen Curry inte åka med. – Jag sade att jag inte skulle åka dit, jag känner fortfarande samma sak, säger han.

Basketstjärnan Stephen Curry kommer inte att besöka Vita huset om hans lag, nyblivna NBA-mästaren Golden State, får en inbjudan.

– Någon frågade mig det för ett par månader sedan, vad jag skulle göra i ett sådant läge, om vi vann mästerskapet. Jag sade att jag inte skulle åka dit. Jag känner fortfarande samma sak, säger Stephen Curry.

Traditionsenligt brukar amerikanska mästarlag från de största idrotterna få en inbjudan till Vita huset.

Men flera kontroversiella uttalanden och politiska beslut från president Donald Trump har fått många toppidrottare i USA att reagera, och i februari nobbade exempelvis flera spelare i Super Bowl-vinnande New England det sedvanliga presidentmötet.

Även Golden States tränare Steve Kerr har uttryckt sig kritiskt mot presidenten.

– Trump kunde inte vara mindre lämpad som president, sade Kerr i maj.

Också tidigare presidenter har fått nobben. Pia Sundhage, då förbundskapten för USA:s fotbollslandslag, åkte till exempel inte till Vita huset efter OS-guldet 2008.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.