Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
J.R. Smith, 34, har varit klubblös den senaste säsongen i NBA. Detta efter att ha varit en viktig del av det framgångsrika Cleveland Cavaliers som vann mästartiteln 2016. Bild: Tony Dejak
J.R. Smith, 34, har varit klubblös den senaste säsongen i NBA. Detta efter att ha varit en viktig del av det framgångsrika Cleveland Cavaliers som vann mästartiteln 2016. Bild: Tony Dejak

NBA-stjärnan J.R. Smith sparkade och slog bilrutekrossare

I ett videoklipp som delats av TMZ syns NBA-mästaren J.R. Smith, 34, dela ut upprepade sparkar och slag mot en man som ska ha förstört hans bilruta i samband med protesterna i USA.
"Jag jagade ifatt och gav honom ett kok stryk", säger stjärnan via sin egen Instagram.

George Floyds död har skakat om USA, och på sociala medier delas dagligen klipp och bilder på incidenter från protesterna.

I protesterna har egendom förstörts på flera platser, och när 2016 års NBA-mästare J.R. Smith fick se sin bilruta krossad så fick han nog.

I ett klipp som amerikanska nyhetssidan TMZ publicerat syns hur J.R. Smith attackerar en liggande man med upprepade sparkar och slag.

På sin egen Instagram bekräftar 34-åringen att det är han som syns på klippet.

"Han visste inte vems ruta han krossade, och han fick sig en omgång", säger Smith som vidare i klippet hävdar att hans reaktion var rättfärdigad på grund av att personen i fråga ska ha förstört hans bilruta.

Blev viral 2018

Det är inte första gången som J.R. Smith tar till våldsamma medel för att lösa en konflikt. 2018 kastade han en skål med soppa på en assisterande tränare i sitt dåvarande lag Cleveland Cavaliers, och blev avstängd i en match. Senare under året dömdes han även till böter när han förstörde ett fans mobiltelefon.

Gårdagens incident skedde på tvåårsdagen till 2018 års första möte i NBA:s finalserie mellan Smiths Cleveland Cavaliers och Golden State Warriors.

I slutsekunderna av mötet så fångade Smith en offensiv retur, ovetandes om att ställningen var lika. Istället för att skjuta eller passa så valde Smith att hålla kvar bollen tills det var för sent.

Cleveland Cavaliers, föranledda av en upprörd LeBron James, förlorade matchen mot Golden State Warriors på övertid. Finalserien vann sedan Warriors efter fyra raka segrar.

Det återstår att se om J.R. Smiths attack får juridiska konsekvenser.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.