J.R. Smith, 34, har varit klubblös den senaste säsongen i NBA. Detta efter att ha varit en viktig del av det framgångsrika Cleveland Cavaliers som vann mästartiteln 2016.
J.R. Smith, 34, har varit klubblös den senaste säsongen i NBA. Detta efter att ha varit en viktig del av det framgångsrika Cleveland Cavaliers som vann mästartiteln 2016. Bild: Tony Dejak

NBA-stjärnan J.R. Smith sparkade och slog bilrutekrossare

I ett videoklipp som delats av TMZ syns NBA-mästaren J.R. Smith, 34, dela ut upprepade sparkar och slag mot en man som ska ha förstört hans bilruta i samband med protesterna i USA. "Jag jagade ifatt och gav honom ett kok stryk", säger stjärnan via sin egen Instagram.

ANNONS
|

George Floyds död har skakat om USA, och på sociala medier delas dagligen klipp och bilder på incidenter från protesterna.

I protesterna har egendom förstörts på flera platser, och när 2016 års NBA-mästare J.R. Smith fick se sin bilruta krossad så fick han nog.

I ett klipp som amerikanska nyhetssidan TMZ publicerat syns hur J.R. Smith attackerar en liggande man med upprepade sparkar och slag.

På sin egen Instagram bekräftar 34-åringen att det är han som syns på klippet.

"Han visste inte vems ruta han krossade, och han fick sig en omgång", säger Smith som vidare i klippet hävdar att hans reaktion var rättfärdigad på grund av att personen i fråga ska ha förstört hans bilruta.

ANNONS

Blev viral 2018

Det är inte första gången som J.R. Smith tar till våldsamma medel för att lösa en konflikt. 2018 kastade han en skål med soppa på en assisterande tränare i sitt dåvarande lag Cleveland Cavaliers, och blev avstängd i en match. Senare under året dömdes han även till böter när han förstörde ett fans mobiltelefon.

Gårdagens incident skedde på tvåårsdagen till 2018 års första möte i NBA:s finalserie mellan Smiths Cleveland Cavaliers och Golden State Warriors.

I slutsekunderna av mötet så fångade Smith en offensiv retur, ovetandes om att ställningen var lika. Istället för att skjuta eller passa så valde Smith att hålla kvar bollen tills det var för sent.

Cleveland Cavaliers, föranledda av en upprörd LeBron James, förlorade matchen mot Golden State Warriors på övertid. Finalserien vann sedan Warriors efter fyra raka segrar.

Det återstår att se om J.R. Smiths attack får juridiska konsekvenser.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS