NBA-stjärnan hånade viruset – fick det själv

För några dagar sedan hånade Rudy Gobert coronaviruset på presskonferens. Nu har Utah Jazz-spelaren själv testats positiv för viruset – vilket gjort att hela ligan stängt ned på obestämd tid.

ANNONS
|

NBA kommer inte spela några matcher framöver. Anledningen är att spelaren drabbats av coronaviruset.

Den första signalen på att något var på gång inom NBA kom när alla spelare gemensamt lämnade planen strax innan matchen mellan Utah Jazz och Oklahoma City Thunder skulle avgöras.

Det visade sig senare bero på att Rudy Gobert testats positivt för viruset och att ligan därför väljer att avbryta hela ligan.

Kanske funderar nu 27-åringen på hur klokt agerat det egentligen var att håna virusets smittspridning för bara några dagar sedan?

Det var på en presskonferens som han på frågan om hur allvarligt han tog på viruset började röra alla mikrofoner och bordet som stod framför honom.

ANNONS

Spelare i lag som Utah mött de senast tio dagarna ska enligt ESPN ha satts i självkarantän. De berörda lagen är Cleveland Cavaliers, New York Knicks, Boston Celtics, Detroit Pistons och Toronto Raptors.

Även matchen mellan New Orleans Pelicans och Sacramento Kings stoppades strax före uppkast i natt. Enligt NBA hade den domare som skulle döma matchen tidigare i veckan dömt Utah Jazz.

Dallas Mavericks ägare Mark Cuban kommenterade nedstängningen av ligan och sade att situationen är "galen".

– Det kan inte vara sant. Det är mer som på film än verkligt, sade han till ESPN när hans lag mötte Denver Nuggets.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS