NBA-stjärnan drabbad av otäck skada

NBA-spelarna vred bort huvudena efter att Gordon Hayward grimarcherade åkt på en skräckskada under mötet mellan Cleveland Cavaliers och Boston Celtic. – Det var jobbigt att se. Vi måste se till att komma tillbaka, säger Celticsspelaren Al Horford till New York Times.

ANNONS
|

Den amerikanska NBA-säsongen började i katastrof för Bostons nyvärvade Gordon Hayward. Bara fem minuter in i premiärmatchen uppstod minst sagt obehagliga scener när Hayward bröt fotleden.

27-årige Hayward skrev på ett fyraårskontrakt med Boston i somras. Han fick en knuff av Clevelands storstjärna LeBron James när han hoppade upp för att försöka fånga en passning i matchens inledning, landningen blev så illa att benet vek sig otäckt under honom när han satte foten i golvet igen.

Hayward grimarcherade i stora smärtor på planen innan han lämnade på bår. Spelarna runt om honom chockades och täckte för sina munnar och vred bort sina huvuden. Han måste nu opereras och blir borta i månader.

ANNONS

– Det ären svår, svårsak att hantera. Men det finns alltid en skaderisk, det tillhör sporten. Vi lider med honom, säger Celtics coach Brad Stevens New York Times.

– Det var jobbigt att se. Vi måste se till att komma tillbaka, fortsätter Celticsspelaren Al Horford.

Clevland vann till slut

Olyckan överskuggade Kyrie Irvings återkomst till Boston och Clevelands vinst med 102–99 mot de chockade spelarna i Celtics.

LeBron James gjorde 29 poäng i matchen, 13 i den fjärde perioden. Irving, som inte trivdes i James skugga i Cleveland och skrev på för Boston i somras, gjorde 22 poäng.

ANNONS