Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

NBA-finalen: Ny seger för Golden State

Golden State kopplar greppet om NBA-finalen efter den andra raka segern mot Cleveland.

Precis som i den första matchen var det Warriors Kevin Durant (33 poäng) och Stephen Curry (32 poäng) som satt i förarsätet när Golden State tog den andra segern mot Cleveland med 132–113 och utökade ledningen till 2–0 i matcher.

- Vi är unga, vi är hungriga. Vi spelar bra basket. Vi har en fantastisk möjlighet framför oss och vi måste ta vara på den, säger Curry till NBA:s webbplats.

Golden State, som hade ordinarie coachen Steve Kerr tillbaka efter långvariga ryggproblem, utökade därmed sin imponerande segersvit till 14 matcher – samtliga slutspelsmatcher – utan förlust.

För Cleveland Cavaliers gjorde lagets stora stjärna LeBron James 29 poäng. Men det är uppförsbacke när finalen nu vänder till Ohio och Clevelands hemmaplan.

- Vi följde vår matchplan ganska bra, vi var betydligt mer fysiska än i den första matchen, men de låter oss betala för våra misstag. Vi måste gå hem, kolla på matchen och se vad vi kan göra bättre, både defensivt och offensivt, säger James till samlade medier efter matchen.

Lagen möts i finalen för tredje året i rad. Golden State jagar revansch från fjolåret då Cleveland tog sin första titel hittills efter att ha vänt 1–3 till 4–3 i matcher.

Nästa match spelas på onsdag och den fjärde, och eventuellt avgörande, på fredag.