Atalantaspelare firar segermålet borta mot Napoli.
Atalantaspelare firar segermålet borta mot Napoli. Bild: Alessandro Garofalo/AP/TT

Napoli förlorade – Milan upp i serieledning

Napoli förlorade en svängig tillställning mot toppkonkurrenten Atalanta. Därmed tar Zlatan Ibrahimovics Milan över serieledningen i italienska Serie A.

ANNONS

Tidigare på lördagen tog nämligen Milan en planenlig 2–0-seger mot Salernitana på San Siro. Den 40-årige Ibrahimovic fick nöja sig med att följa hela matchen från bänken.

I stället klev lagkamraterna Franck Kessié och Alexis Saelemaekers fram och fixade tre poäng.

En seger som innebar serieledning med en poängs marginal till lokalrivalen Inter, som i sin tur besegrat Roma på bortaplan med 3–0.

Napoli hade chansen att återta serieledningen vid seger hemma mot Atalanta – en uppgift som misslyckades. Neapellaget tog ledningen med 2–1 genom Dries Mertens i inledningen av andra halvlek, men Atalanta lyckades ta sig tillbaka in i matchen.

ANNONS

Först smällde Merih Demiral in kvitteringen i den 66:e minuten, och fem minuter senare var vändningen ett faktum när Remo Freuler behärskat placerade in 3–2 till gästerna.

Resultatet stod sig matchen ut och därmed tätas det till i toppen av tabellen. Milan ligger etta, men det skiljer bara fyra poäng ner till Atalanta på fjärdeplatsen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS