Naomi Osaka i tårar under presskonferensen

Naomi Osaka valde att möta pressen för första gången sedan början av juni – då hon drog sig ur Franska öppna. Då brast det för superstjärnan. ”Förskräckligt beteende”, säger hennes agent Stuart Duguid i ett uttalande om en av frågorna som ställdes.

ANNONS
|

Det var 1 juni som nyheten kom att Naomi Osaka valt att dra sig ur Franska öppna. Detta efter att hon kritiserats för sitt beslut att bojkotta presskonferenserna under turneringen.

Sedan dess har det varit tyst i media från den 23-årige superstjärnan som vunnit Australian open och US open två gånger vardera.

Natten till tisdagen, svensk tid, mötte Naomi Osaka återigen media – vilket slutade med att hon brast ut i tårar.

New York Times-journalisten Ben Rothenberg skriver på Twitter att Osaka ska fått en fråga, som ställdes med en något aggressiv ton, gällande hennes relation med media – det faktum att hon tjänar på media, men väljer att inte prata.

ANNONS

LÄS MER:Osaka skänker prispengar till krisdrabbat Haiti

Efter att Naomi Osaka bett reportern att ställa frågan igen svarade hon:

– I den här frågan kan jag inte tala för alla, utan bara för mig själv, men sedan jag var yngre har media varit väldigt intresserade av mig och jag tror att det beror både på min bakgrund och på hur jag spelar. I första hand är jag en tennisspelare, vilket är varför många är intresserade av mig. Jag kan inte göra något åt att vissa saker jag tweetar eller säger skapar många artiklar.

Hon tillägger:

– Men jag ska också säga att jag inte är helt säker på hur jag ska balansera allt. Jag tar reda på det samtidigt som er.

Efter svaret brast det för Naomi Osaka som vinklade ner kepsen över ansiktet och började gråta.

LÄS MER:Tennisstjärnan vägrar vaccinera sig

Agentens kritik: ”Förskräckligt beteende”

Osakas agent, Stuart Duguid, riktar nu skarp kritik mot reportern på Cincinnati Enquirer som ställde frågan om hennes relation med media.

LÄS MER:Roger Federers förre tränare: ”Varför ska han komma tillbaka?”

– Mobbaren på Cincinnati Enquirer symboliserar den kyliga relationen mellan spelare och media just nu. Alla som såg det kommer hålla med om att hans ton var helt fel, och att hans enda syfte var att skrämma henne. Verkligen ett förskräckligt beteende, säger han i ett uttalande och tillägger:

ANNONS

– Och insinuationerna att hennes framgångar utanför planen är tack vare media är en myt – var inte så självupptagen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS