Naomi Osaka.
Naomi Osaka. Bild: Frank Franklin

Naomi Osaka bar mask för att hylla Breonna Taylor

Naomi Osaka är världens bäst betalda kvinnliga idrottare. Under en US Open-match under tisdagen bar hon en ansiktsmask för att hylla Breonna Taylor, som fallit offer till följd av polisbrutalitet.
– Jag har faktiskt sju olika masker, och det är ganska sorgligt att sju masker inte räcker för alla offer, säger Osaka till Amazon Prime.

ANNONS
|

Tidigare i somras kom en rapport från Forbes som påvisade att tennisspelaren Naomi Osaka är världens bäst betalda kvinnliga idrottare.

Hon uppges tjäna 893 000 kronor om dagen.

LÄS MER: Nio av tio bäst betalda kvinnorna tennisspelare

Under måndagen drog US Open i gång för Osaka.

I den första omgången besegrade hon Misaki Doi med 6-2, 5-7, 6-2.

Till matchen bar hon den obligatoriska ansiktsmasken – men Osaka valde att bära namnet Breonna Taylor på sin mask.

Breonna Taylor blev under mars ihjälskjuten av tre civilklädda polismän i sin säng.

– Jag har faktiskt sju olika masker, och det är ganska sorgligt att sju masker inte räcker för alla offer, säger Osaka om polisbrutaliteten mot mörkhyade i USA, till Amazon Prime.

ANNONS

– Förhoppningsvis går jag till final, och då får ni se alla masker, säger hon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS