Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nanne Bergstrand är tillbaka som huvudtränare för Kalmar FF. Arkivbild.

Nanne Bergstrand ersätter Peter Swärdh

Nanne Bergstrand är tillbaka i Kalmar FF. Guldtränaren från 2008 ersätter Peter Swärdh, och ska nu försöka rädda kontraktet i fotbollsallsvenskan.

Peter Swärdh nådde en sjätteplats med Kalmar förra säsongen. Men i år ligger laget på kvalplats efter tolv omgångar med endast två segrar och åtta poäng.

Därför tvingas Swärdh bort, och han ersätts av ett bekant ansikte.

Nanne Bergstrand har tränat Kalmar FF vid två tillfällen tidigare (1998–1999 och 2003–2013) och förde klubben till det hittills enda SM-guldet 2008. Nu har han skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två och ett halvt år.

- Nanne tillhör nog allsvenskans bästa matchcoacher. Han kommer att ge spelarna ett nytt mod och en ny energi, säger klubbordföranden Mattias Rosenlund, som presenterade nyheten på en presskonferens på tisdagen.

Senast tränade Bergstrand Hammarby, som han förde upp från superettan men som han lämnade efter förra säsongen. Nu hoppas 61-åringen hjälpa Kalmar att rädda det allsvenska kontraktet.

- Nu ska vi hitta vilket sätt vi ska spela på för att få ut det mesta av den spelartrupp som vi har, säger Nanne Bergstrand.