Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rafael Nadal är utslagen ur Wimbledon efter en nästan fem timmar lång match.

Nadal utslagen efter maratonmatch

Rafael Nadal är utslagen ur herrsingeln i Wimbledon. Spanjoren fick ge sig i en maratonmatch mot Gilles Müller som pågick i nästan fem timmar. Müller vann med setsiffrorna 3–6, 4–6, 6–3, 6–4, 15–13.

Den andra måndagen i Wimbledon kallas "Manic Monday" på grund av det späckade spelschemat med åttondelsfinaler och det blev en dramatisk dag med flera täta femsetare.

Allra mest dramatiskt blev det mellan Gilles Müller och Rafael Nadal där den 34-årige luxemburgaren Müller gjorde sitt livs match och lyckades betvinga spanjoren.

- Det är en härlig känsla, jag trodde det skulle ta slut snart, sade Müller efter matchen och syftade på att det började mörkna. Jag trodde att vi skulle behöva spela klart matchen i morgon, men jag är glad att det är över.

Nadal kom tillbaka från underläge 0–2 i set, men i det femte setet var Müller den bättre spelaren och hade fyra matchbollar innan avgörandet kom på den femte.

- Jag tyckte inte jag spelade dåligt i tredje och fjärde set så jag sa åt mig själv att kämpa på och försöka hålla i matchen, sade Müller.

Nedslagen Nadal

Nadal var nedslagen efter matchen, men berömde sin motståndare.

- Det var inte min bästa match mot en svårspelad motståndare. Men bra gjort av honom. Han spelade bra, framförallt i femte set, men jag kämpade till sista bollen, sade Nadal enligt AFP.

Müller möter nu kroaten Marin Cilic i kvartsfinalen.

Nadals rival Roger Federer är däremot kvar i turneringen. Schweizaren vann över Grigor Dimitrov med 6–4, 6–2, 6–4 i sin åttondelsfinal. Matchen varade bara drygt en och en halv timme och 35-årige Federer blir därmed den näst äldste som når kvartsfinalen i Wimbledon i turneringens historia. Allra äldst var Ken Rosewall som var 39 år 1971.

- Jag tycker det var en fantastisk match. Jag trodde inte det skulle gå så lätt, sade Federer efter matchen.

Federers 50:e

Federer möter Milos Ranoic, Kanada, i kvartsfinal. Den hårt servande kanadensaren slog Federer i en minnesvärd femsetare i semifinalen i fjol. Det blir Federers 50:e kvartsfinal i grand slam-sammanhang.

Hemmahoppet Andy Murray är klar för sin tionde raka kvartsfinal i Wimbledon. Britten slog fransmannen Benoit Paire, 7–6, 6–4, 6–4. Världsettan Murray är därmed ett steg närmare att försvara sin titel från i fjol och möter Sam Querrey, USA i sin kvartsfinal.

Murray har vunnit herrsingeln två gånger och alltid nått minst kvartsfinal sedan 2008.

Cilic vidare

Querrey vann en hård femsetare mot Kevin Anderson, Sydafrika, 5–7, 7–6 (7–5), 6–3, 6–7 (11–13), 6–3 i en match som tog drygt tre timmar.

Det krävdes också fem set och tre timmars spel för Tomas Berdych att kvalificera sig för kvartsfinal. Den tjeckiske veteranen trivs på gräset i Wimbledon och var i semifinal i fjol. Nu slog han Berdych Dominic Thiem, Österrike, 6–3, 6–7 (1–7), 6–3, 3–6, 6–3.

På grund av att matchen mellan Rafael Nadal och Gilles Müller tog så lång tid hann inte Novak Djokovic spela sin match. Hans åttondelsfinal mot Adrian Mannarino, Frankrike, spelas på tisdagen.