Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rafael Nadal är på väg mot sin elfte titel i Franska mästerskapen.

Nadal till semifinal i Paris: "Var tufft"

Regnavbrotten blev Rafael Nadals räddning i kvartsfinalen i Franska mästerskapen. Tennisens världsetta vann en utdragen match mot Diego Schwartzman, Argentina, och är i semifinal.

Spanjoren visade redan efter onsdagens första avbrott att han var på väg att vända kvartsfinalen mot 25-årige Diego Schwartzman. Och efter nattvilan gav spanjoren inte argentinaren en chans och vann till slut med 4–6, 6–3, 6–2, 6–2.

- Jag är nöjd med att vinna den här matchen, det var en väldigt svår match, säger Rafael Nadal till Eurosport.

Tolfterankade Schwartzman bröt Nadals svit på Roland Garros på 37 raka setvinster när han tog hem första set på onsdagen. Han gick även till 3–2 i andra set innan det blev regnavbrott. Därefter vann Nadal tre raka game innan matchen bröts igen för gott den dagen.

Helt annat spel

Det var ett helt annat spel från Nadals sida på torsdagen. Han spelade mer bestämt, med mer kraft, beslutsamhet och högre tempo.

Gruskungen Nadal har sedan 2005 bara förlorat två matcher i Franska mästerskapen. Dels mot Robin Söderling i åttondelsfinalen 2009, dels mot Novak Djokovic i kvartsfinalen 2015. 2016 drog sig spanjoren ur på grund av skada. Nu är han på god väg mot en elfte titel i grand slam-turneringen.

Torkade glädjetårar

I semifinalen väntar argentinaren Juan Martín del Potro som besegrade kroaten Marin Cilic i sin kvartsfinal med 3–1 i set.

Det är andra gången som del Potro går till semifinal i Paris, den första var 2009.

- Det var så länge sedan som kroppen kändes bra. Jag har opererats tre gånger i vänster handled och det var nära att jag lade av. Jag har inte ord för att beskriva hur jag känner just nu, det känns så bra, säger del Potro i intervjun på banan och torkar glädjetårarna.

Rättad: Juan Martín del Potro besegrade Marin Cilic med 3–1 i set. I en tidigare version av texten angavs fel setsiffror.