Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
David Ferrer och Rafael Nadal kramar om varandra efter sista grand slam-mötet.

Nadal och del Potro vidare

Rafael Nadal behövde inte ens spela en hel match för att bli klar för andra omgången i US Open. Även Juan Martín del Potro är vidare, liksom comebackande Andy Murray.

Efter en lång het dag på Arthur Ashe Stadium i Queens var det dags för försterankade spanjoren Nadal att möta landsmannen David Ferrer, som dessutom inledde sin sista grand slam-turnering. Men den känsloladdade matchen slutade snöpligt redan efter ett och ett halvt set, då Ferrer gav upp med hänvisning till sin skadade vad.

- Jag har stora minnen från den här turneringen, och jag är så ledsen att jag inte kunde fullfölja i kväll, säger 36-årige Ferrer.

Nadal är därmed vidare med de stympade matchsiffrorna 6–3, 3–4.

- Jag är väldigt ledsen å Davids vägnar, säger världsettan Nadal.

- Vi är nära vänner och har delat stora ögonblick.

Nadal ställs i andra omgången mot Vasek Pospisil, Kanada.

Vände och vann

Tidigare under måndagen var det också mycket känslor när Andy Murray kom tillbaka till Flushing Meadows. Den 31-årige britten, som opererade ena höften i januari, vände och vann med setsiffrorna 6–7 (5–7), 6–3, 7–5, 6–3 mot 448-rankade James Duckworth, Australien.

Det var 382-rankade Murrays första insats i de stora turneringarna sedan uttåget i Wimbledon-kvartsfinalen förra året. I nästa omgång väntar 31-rankade Fernando Verdasco, Spanien.

Magnus Normans adept Stan Wawrinka ser också ut att ha hittat formen efter skadeproblem.

Den 33-årige schweizaren, som vann grand slam-turneringen i tennis för två år sedan men sjunkit till 101:a plats på världsrankningen, besegrade världsåttan Grigor Dimitrov, Bulgarien, i raka set, 6–3, 6–2, 7–5, när spelet inleddes i New York.

del Potro

I andra omgången väntar 20-årige kvalspelaren Ugo Humbert, Frankrike, för trefaldige grand slam-vinnaren, men nu oseedade, Wawrinka.

Bland turneringens tyngsta namn gick även Juan Martín del Potro sin första match på måndagen, mot Donald Young, USA. Och den 29-årige argentinaren – seedad trea, efter bara Nadal och Roger Federer – hade inga större problem, utan är vidare med segersiffrorna 6–0, 6–3, 6–4.

Andreseedade Federer går in i turneringen natten till onsdagen, mot 22-årige japanen Yoshihito Nishioka.