Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Värmen i Melbourne får tennisstjärnorna på fall. En tagen Alize Cornet, Frankrike, föll till marken under förlustmatchen mot belgiskan Elise Mertens.

Nadal imponerar – Federer försvarar vädret

Det är fortsatt extremt hett under Australian Open-tennisen. Men det är inget problem för Roger Federer. Samtidigt visar Rafael Nadal fortsatt fin form i Melbourne.

Värmeböljan får tennisstjärnorna att ifrågasätta säkerheten i Australian Open.

Franska Alize Cornet, rankad 42:a i världen, är en av dem. I förlustmatchen mot belgiskan Elise Mertens fick Cornet publiken att dra efter andan när hon, uppenbart tagen av värmen, stapplade in i skuggan och lade sig ner på marken efter att ha servat.

Att spela under sådana här förhållanden är självklart väldigt farligt för spelarnas hälsa. Gränserna för när man inte ska spela är verkligen högt satta, det verkar som att det måste vara över 45 grader och fuktigt för att det ska ske, säger Alize Cornet.

Federer klagar inte

Men den regerande herrmästaren Roger Federer tonar ned det hela och säger att det är en del av spelet.

Vi vet hur hett det kan vara här i Australien. Jag kommer ihåg när vi hade fyra dagar av 40-gradig värme i rad för några år sedan. Nu har vi två dagar i rad, säger han.

Arrangören säger att turneringen är en av få som har en policy kring hur hetta ska hanteras. Det finns is, stora mängder vatten och möjlighet till återhämtning i skuggan.

Själv klarade sig Roger Federer undan det värsta i sin segermatch under kvällstid i torsdags, men han säger att han har spelat i betydligt värre temperaturer.

Supertalang utslagen

En som bemästrar både hetta och tennis just nu är Rafael Nadal. Den spanska världsettan gav inte bosniern Damir Dzumhur en chans när han vann i tre raka set på mindre än två timmar, 6–1, 6–3, 6–1.

Nadal förlorade finalen mot Federer förra året, men ser ut att vara i praktslag inför den fjärde omgången där han möter argentinaren Diego Schwartzman. På tre matcher har spanjoren bara förlorat 21 game.

Det känns som att jag har förberett mig väl. Jag känner att jag spelar bra. Jag är klar för den fjärde rundan och det beror på att jag gör rätt saker. Vi får se hur långt det räcker, säger Rafael Nadal.

Även Grigor Dimitrov imponerar. Den tredjeseedade bulgaren slog den ryska talangen Andrej Rublev med 3–1 i set, och känner sig i bra form.

Det känns bra fysiskt. Värmen skrämde mig inte alls i dag, och det är ett bra tecken, säger Grigor Dimitrov, som härnäst ställs mot vinnaren i matchen mellan australiern Nick Kyrgios och fransmannen Jo-Wilfried Tsonga.

För den 15-åriga ukrainskan Marta Kostjuk, som har beskrivits som "tennisens framtid", tog däremot Australian Open-resan slut i den tredje omgången. Hon kunde inte stå emot fjärdeseedade landsmaninnan Jelina Svitolina, som vann i två raka set, 6–2, 6–2.

Hon har definitivt en ljus framtid, säger Jelena Svitolina om sin unga motståndare.