Nadal historisk i Paris

ANNONS
|

–Det här är ett av de mest känslomässiga ögonblicken i mitt liv, sade Nadal efteråt.

Nadals känslor hade inga gränser när världsettan Novak Djokovic gjorde dubbelfel på spanjorens första matchboll och saken var klar. Rafael Nadal hade vunnit Franska mästerskapen för sjunde gången. När segern stod klar sprang Nadal upp på läktaren för att krama om sina nära och var märkbart lättad.

Då matchen avbröts i söndags hade Djokovic precis reducerat till 1–2 i set, det enda set som Nadal förlorade i turneringen, och hade brutit spanjorens serve i fjärde set. Men det störde inte Nadal som bröt tillbaka direkt då matchen startade på måndagen. Sedan höll han sig kall, gjorde inga onödiga misstag och vann till slut fjärde set med 7–5.

ANNONS

Segersiffrorna skrevs till 6–4, 6–3, 2–6, 7–5.

Detta var hans sjunde seger i Franska mästerskapen på åtta försök. Den ende som har lyckats slå Nadal på gruset i Paris är Robin Söderling 2009.

I och med segern mot Djokovic har han nu vunnit flest singeltitlar i Paris av alla. Tidigare har Björn Borg suttit på den tronen med sex titlar, men fick på måndagen se sig passerad av 26-åringen från Mallorca. Efter finalen fick Nadal frågan om hur de kändes att nu ha vunnit fler titlar i Paris än Björn Borg:

–Det är en ära. Det här är den mest speciella turneringen för mig, sade han då han tog emot bucklan från Mats Wilander.

Novak Djokovic var besviken, men ödmjuk efter sin första final i Paris som slutade med förlust.

–"Rafa" var bättre. Men jag hoppas komma tillbaka hit nästa år och spela ännu bättre.

Nadal fick också frågan om han hade plats för fler pokaler i sitt prisskåp och han svarade med glimten i ögat:

–Det finns alltid plats för en Roland Garros-trofé.

ANNONS