Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Jonas Jerebko fick spela drygt sex minuter i sin första NBA-match för Golden State Warriors. Arkivbild.

Nöjd Jerebko efter debuten: "Är redo för mer"

Det blev en lyckad debut för svenska basketproffset Jonas Jerebko i Golden State Warriors. Det regerande mästarlaget vann NBA-premiären hemma mot Oklahoma City Thunder med 108–100.

Efter att ha suttit på bänken i tre perioder kom svensken in i början av den fjärde. Han bidrog med tre returer och ett stabilt försvarsspel under sex minuter och tio sekunder innan han byttes ut igen.

Efteråt var 31-åringen nöjd med insatsen, trots att han fick vänta på att komma in.

- Det är inte första gången som det händer, men jag är alltid van, alltid redo. Det är en del av mitt jobb att sitta där och att vara redo på det när det väl händer, säger han i omklädningsrummet efter matchen.

- Det var kul att jag fick komma ut och känna på det, jag är redo för mer men det kändes bra.

Curry poängbäst

Stephen Curry var poängbäst för Golden State med 32 poäng och Kevin Durant bidrog med ytterligare 27 poäng för hemmalaget som trots en hel del slarv lyckades ta hem segern.

Warriors ledde med 31–23 efter första perioden tack vare tolv poäng från suveräne Stephen Curry som blandade pricksäkert distansskytte med att driva bollen till korgen.

De regerande mästarna höll ledningen hela första halvleken men i början av andra lyckades Oklahoma City ändå hinna ikapp, trots att de saknade poängfarlige guarden Russell Westbrook, som fick stå över matchen på grund av en knäskada.

Jonas Jerebko visste vad han ville visa när han väl fick chansen från tränaren Steve Kerr.

- Försvar, låta spelet komma till mig, ta några returer. Att spela stabilt helt enkelt och bara försöka hjälpa laget, och det tycker jag att jag gjorde, säger han.

Möter förra laget

Taktiken lyckades. När Stephen Curry satte ett skott och ett straffkast för att utöka ledningen till fem poäng med 1.46 kvar av matchen, och när Oklahoma City kort därefter missade två enkla chanser, var matchen i princip avgjord.

- Jag tyckte att det klaffade bra, Det är första matchen för oss alla, vi spelar ihop oss fortfarande, säger Jonas Jerebko.

- Det var en viktig match, att få starta med en vinst, det var det vi ville ha och det var det vi gjorde.

Innan matchen drog igång firades förra årets Golden State-lag, som vann en tredje NBA-titel på fyra år, och festen fortsatte efter uppkastet inför en slutsåld Oracle Arena.

- Vi satt och snackade om det lite grand, vi sade att nu jobbar vi på nästa istället. Det är klart, det såg roligt ut så jag hoppas att det är vi om ett år, säger Jerebko.

Nästa match, på fredag, blir lite av en hemkomst för Jerebko då han och hans nya lag åker för att möta Utah Jazz där han spelade förra säsongen.