Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Sandra Näslund. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Näslund vinnare igen: "Jäkligt skönt"

Två andraplatser på två försök. Under lördagen i Sydtyrolen blev det tredje gången gillt, i överlägsen stil, för skicrosstjärnan Sandra Näslund.

Två andraplatser bakom snabba schweiziskan Fanny Smith, en i måndags och en i fredags, har varit Sandra Näslunds facit hittills i världscupen i skicross.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

I den andra av två tävlingar i italienska Innichen så kom till slut säsongens första seger för den regerande världscupsmästaren från Kramfors.

Den var efterlängtad, och det syntes när hon utropade ett rungande och lättat "Ja!" direkt efter målgång.

– Det var så klart sjukt bra för självförtroendet. Det finns lite mer i utrustningen och åkningen att fixa till men det är jäkligt skönt att vara tillbaka i topp igen, säger Näslund.

"Bättre i dag än i går"

Det här var från början till slut Sandra Näslunds dag.

Precis som i kvartsfinalen och semifinalen var det en Sandra Näslund som var dominant och taggad i finalen. Starten var perfekt och ledningen var aldrig riktigt nära att släppas. I mål hade hon tvåan Marielle Thompson, Kanada, på ett behagligt avstånd bakom sig.

– Det var tuffa heat i dag också. Men det kändes som jag tog kommandot i varje heat. Lite bättre åkning i dag än i går, säger svenskan, som under gårdagens tävling på samma ort kände att hon blivit lite för passiv i vissa partier av banan.

Den här gången slappnade hon inte av någon gång.

Var det svårt att inte slappna av när du konstant var i ledning?

– Det är skönare att ligga först för då har du ingen framför som stör sig. Men det gäller att sätta det fortfarande för annars kommer de fort bakom.

Längre julledighet

Förutom att segern kom så blev det också en revansch på Fanny Smith, må så vara att den revanschen kom redan i semifinalen och togs med viss hjälp från fransyskan Marielle Berger Sabbatel.

Medan Näslund gick ut i spets redan vid första porten och höll en komfortabel ledning hela vägen in i mål, så lyckades Berger Sabbatel passera Smith där bakom med en perfekt utförd sväng. Och därmed fick Smith överraskande tacka för sig i semifinalen.

Smith vann B-finalen, men det räckte inte för att behålla ledningen i totalcupen som Sandra Näslund tog över i och med lördagens seger.

Vilket innebär att svenskan får åka på en längre julledighet (nästa planerade tävling i Idre är först i mitten av januari) som totalledare efter tre tävlingar inom loppet av bara en vecka.

Hur kommer du spendera ledigheten?

– Det blir att vara hemma med familjen, och sedan drar vi igång med träningen, säger Näslund.