Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Sandra Näslund. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Näslund tvåa igen: "Skönt att ha med sig"

Tvåa i premiären bakom Fanny Smith. Andra tävlingen för säsongen blev en karbonkopia av den första för Sandra Näslund, som tog en ny andraplats i skicrossvärldscupen.

Sandra Näslund kom tvåa även i säsongens andra tävling i skicrossvärldscupen. Precis som i Arosa i måndags var Fanny Smith snabbast i finalen, nu i Innichen, Italien, där hon hade 39 hundradelar tillgodo på Näslund över mållinjen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Den 22-åriga svenskan var sammantaget ändå nöjd, trots att hon blev besegrad av schweiziskan ännu en gång.

- Det finns grejer att förbättra och det är grejer jag inte tycker stämmer riktigt. Men ändå är jag på pallen två gånger i rad, så det är skönt att ha med sig, säger Sandra Näslund.

Ett exempel på att det inte riktigt stämde gick att urskilja i en nervig kvartsfinal.

"Tuffa heat"

Trots en kalasstart tappade Näslund rejält i den långa banan. I mål var hon tvåa, blott åtta hundradelars från utslagning

- Jag blev lite passiv nere i branten där det är lite halkigt, och då går det inte fort. Heaten efter tyckte jag att jag var lite mer på, säger Näslund och fortsätter:

- Det är isigt och halt så då gäller att vara på och inte bli avvaktande eller skraj. Att ligga fram på grejerna och vara bestämd i trycket.

Likväl blev det till slut både ett semifinalsavancemang och sedermera en ny pallplats.

- Det var tuffa heat så det gällde att ligga på hela tiden, man kunde inte slappna av någon gång.

Chans till revansch mot Fanny Smith kommer redan i morgon (lördag). I samma backe och bana.

TT: Om ni hamnar i samma läge i finalen i morgon, kommer du göra något annorlunda?

- Jag vet inte, det får jag se hur jag ligger till då. Man tar beslut på hundradelar. Det är inget man kan bestämma i förväg, säger Näslund.

"Vön" missade

I morgondagens tävlingar får hon inte sällskap av måndagens herrtvåa Victor Öhling Norberg, som blev utslagen redan i åttondelsfinal i Innichen. Han slutade sist i sitt heat efter att ha haft ledningen i början av åket, och lyckades dessutom inte kvala in till lördagens tävling.

Även Viktor Andersson fick respass i åttondelsfinalerna, och även han missar därmed nästa race.

Alexandra Edebo kraschade rejält i måndagens premiär men var tillbaka redan till fredagens tävling i Innichen. Då kraschade hon rejält igen. Däremot kunde svenskan denna gång ganska snabbt ta sig upp på fötter och åka ned för egen maskin.