Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sandra Näslund överst på podiet. Tvåa och trea i Nakiska kom Marielle Berger Sabbatel och Alizee Baron, båda Frankrike.

Näslund fortsätter imponera inför OS

Skicrosstjärnan Sandra Näslund är ett av Sveriges hetaste hopp inför kommande vinter-OS. Det är ett ännu tydligare faktum efter en ny världscupsseger.

– Det är nog många som ser att jag åker väldigt fort. Och jag känner själv att när jag åker så bra jag kan så är det inte många som kan slåss med mig. Men det gäller att behålla fokus och inte göra dumma misstag, säger hon till Aftonbladet.

I Idre förra helgen blev det en dubbelseger. I kanadensiska Nakiska var det ännu en gång Sandra Näslund för hela slanten i skicross. Även om hon hade vissa, små, bekymmer i sin semifinal blev det en komfortabel seger i både den och kvartsfinalen dessförinnan.

I finalen satte hon sedvanligt starten fint, men fick samtidigt gott gensvar från konkurrenterna. Men när kanadensiskan Kelsey Serwa nästintill ramlade kunde Sandra Näslund dra ifrån.

Serwa ramlade därefter i en skarp sväng och två jagande fransyskor i form av Marielle Berger Sabbatel och Alizee Baron kunde inte heller stoppa Näslund.

I mål var hon överlägsen, och kunde lugnt konstatera att hon nu vunnit sex världscuptävlingar denna säsong.

Det är så klart skönt för självförtroendet. Även om det gått dåligt i dag så vet jag att formen är bra men det är givetvis skönt med en seger i bagaget, säger Näslund till Aftonbladet.

Även på herrsidan blev det ett kanadensiskt finalfall. Kevin Drury ramlade, och fick med sig två övriga åkare i fallet. Tysken Paul Eckert tackade och tog emot när han enkelt kunde åka in över mållinjen som segrare.