Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Nära vännerna drabbade samman: "Det får stå för honom"

Martin Östholm och Patrik Malmström var länge en fruktad duo i Pixbo. Nu möttes de istället när Lindås tog emot Pixbo.
– Det är extra skönt att slå honom, säger Östholm.

Motståndarlagen kunde under flera säsonger enkelt peka ut de två största hoten i Pixbo. Då var det Martin Östholm och Patrik Malmström som man skulle se upp med.

Två innebandystjärnor som gick skilda vägar åt inför förra säsongen. Då hamnade Patrik Malmström i Lindås medans Martin Östholm har blivit kvar i Pixbo.

Under tisdagskvällen drabbades duon samman i Lisebergshallen och det var ett skönt återseende för de båda som ofta snackade med varandra när tillfället gavs.

– Det är alltid roligt att mötas, han är väldigt duktig! Sen har han inte blivit snabbare genom åren direkt vilket är tur för mig, säger Martin Östholm och fortsätter.

– Han tränar ju inte lika hårt så det kanske har med det att göra.

Repliken? Jo, den kom omgående.

– Det får stå för honom! Jag sprang ju ikapp honom en gång så han har väl inte heller blivit snabbare direkt, säger Malmström.

Hur var det att möta Pixbo?

– Det var speciellt! Jag känner ju många och har spelat för Pixbo i många år så det var kul att mötas. Men väl på plan är det som vilken match som helst och man delar ut tjuvnyp på vem som helst. Men jag har ju spelat mycket med Östholm och Calebsson i alla år och den här gången var det tur för dem att de fick gå segrande, men nästa gång är det vår tur.

LÄS MER: Pixbo vann historiska derbyt – storpublik i Göteborg

Lika glad över segern som Patrik Malmström var sur över förlusten var Martin Östholm.

– Det var så skönt att vinna, extra skönt att slå Lindås för det är ju väldigt många med koppling till Pixbo där. Antingen de som valt att trappa ned eller vissa som inte tog plats i Pixbo. Hade vi förlorat en sådan här match så hade man fått höra det länge, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.