Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Nära första svenska skidskyttemedaljen – sista skyttet avgjorde

Efter ett VM utan svenska medaljer såg det inför sista skyttet i damernas stafett ut att kunna bli en första svensk pallplats. Men Hanna Öberg drog på sig en straffrunda och det slutade med en ny placering utanför pallen.

Efter en fin uppkörning av Linn Persson på sträcka tre i VM-stafetten i skydskytte lämnade hon över till Hanna Öberg på sjätte plats, sex sekunder från pallen, i stafetten.

Öberg körde genast upp Sverige till fjärde plats, sköt en bom i det inledande liggande skyttet men var snabb på skjutvallen och gick ut som trea.

På sista skytte tampades Sverige med Norge om förstaplatsen. Hanna Öberg och Marte Olsbu Røiseland kom samtidigt till det sista stående skyttet på den sista sträckan.

Norskan satte alla fem skotten, medan Hanna Öberg sköt tre bom och tvingades till en straffrunda.

– Jag kommer in på det sista skyttet och har ett perfekt läge. Jag vill stå där, jag gillar att stå i de lägena. Det är svårt. Det är så jag upplever det. Jag försöker, men jag vet inte vad det är som inte funkar hela vägen. Det gick inte, säger Öberg till TT.

Svenskan gick nu ut 40 sekunder efter Norge efter sista skjutningen, med nästan sex sekunder upp till bronset.

Norge tog guldet, Tyskland silvret och Ukraina bronset. Tjeckien körde in som fyra och det blev en femteplats för Elvira Öberg, Mona Brorsson, Linn Persson och Hanna Öberg och det var en märkbart besviken Öberg som sjönk ihop i målområdet och tröstades av segrande Norge.

– Det är klart att det inte alls känns bra. Jag försökte, men det gick inte vägen i dag. Det känns tungt bara, säger Öberg till Sportbladet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.