Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Myhrer VM-fyra i svår slalombacke

André Myhrer blev fyra och bäste svensk i herrarnas slalom i alpina VM i Schladming, Österrike. "Jag åker inte riktigt som jag vill", var hans kommentar. Hemmaåkaren Marcel Hirscher vann som väntat.

I det andra åket gjorde Andre Myhrer en bra prestation och hade ledningen när det återstod tre åkare. Men han fick se sig passerad av alla tre, vilket innebar hans andra fjärdeplats på ett stort mästerskap. Vid OS 2006 missade svensken pallen med bara tre hundradelar.

-Jag har ju varit fyra förut, så jag vet hur det känns. Det är ingen rolig känsla, men nu är det ju inte riktigt nära och jag åker inte riktigt som jag vill, säger han. -Det hade varit ännu mer snöpligt om det hade varit några hundradelar, men det är inte roligt. Vi är här för att köra om medaljerna, då är det svårt att glädja sig åt en fjärdeplats.

Myhrer var samtidigt en av många som lät sig imponeras av guldmedaljören Marcel Hirscher, som var 1,05 före Myhrer. Den 23-årige österrikaren har haft ett enormt tryck på sig inför VM, ett tryck som knappast blev mindre av att de rödvita fartåkarna misslyckades.

Nu lämnar Hirscher Schladming med guld i slalom, silver i storslalom och guld i lagtävlingen.

-Han är som en jävla maskin. Åker otroligt stabilt. Och i år har han inte huvudet under armen heller, utan han har lite marginal på det hela. Han gör mycket rätt just nu, det är en helt fantastisk säsong han har gjort. Otroligt, säger Myhrer.

Han tyckte att underlaget i backen var svårbemästrat.

-Jag sitter fast i snön och kan inte riktigt röra mig, sade han till SVT.

Hemmaåkaren Hirscher var 42 hundradelar snabbare än silvermedaljören Felix Neureuther, Tyskland, och 65 hundradelar före landsmannen Mario Matt, som tog brons.

Förutom André Myhrer var även Jens Byggmark och Mattias Hargin bland de tio snabbaste i backen.

Jens Byggmark, tolva inför det andra åket, satsade hårt och hamnade till slut på åttonde plats, 1,82 sekunder efter vinnaren Marcel Hirscher.

Mattias Hargin, elva efter det första åket, slutade på nionde plats, elva hundradelar efter Byggmark.

-Jag gillar banan, det var ganska skön fart. Men det var mjuk och ganska svår på vissa ställen, sade Hargin till SVT. -Men jag är inte tillräckligt snabb här, det är riktigt tråkigt.

Markus Larsson, trettonde inför det andra åket, körde ur.