Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mattias Hargin kör om en VM-medalj i slalom lite mer än ett halvår efter att hans fru avled i sviterna av de skador hon fick i en lavinolycka.

Myhrer om Hargin: Redan en vinnare

Mattias Hargin har gjort en mental resa som är svår att föreställa sig. Lite mer än ett halvår efter fruns död kör han för en VM-medalj i slalom.

Mattias Hargin gifte sig med Matilda Rapaport i april förra året.

I juli avled Rapaport i sviterna av de skador hon ådrog sig i en lavinolycka i Chile under inspelning av en reklamfilm.

På söndagen, efter en säsong som började på den absoluta bottnen, kör Hargin för en VM-medalj i S:t Moritz slalomtävling.

Lagkamraterna är fulla av beundran för den 31-åriga stockholmaren.

- Jag är djupt imponerad av Mattias. Oavsett om han tar en medalj eller inte är han redan en vinnare i mina ögon. Det går som inte att förstå vad han har gått igenom. Han är så oerhört stark. Det kändes fantastiskt att han fick kliva upp på pallen i Stockholm (Hargin blev trea i parallellslalomtävlingen i Hammarbybacken), säger André Myhrer.

"Svårt att prata"

TT: Hur har säsongen varit?

- Det har varit en speciell säsong. Det är fortfarande svårt att prata om det. Det känner jag nu också, säger Myhrer och tar en kort paus innan han orkar fortsätta.

- Jag kan tänka mig vad han går igenom dagligen. Han är så stark så man märker kanske inte av det lika mycket nu men han går ju fortfarande igenom samma sak. Hela tiden. Det är ingenting som har ändrats.

"Otrolig styrka"

Maria Pietilä Holmner har gjort många säsonger i landslaget med Hargin. Hon kände även Matilda Rapaport väldigt väl.

- Det är jättesvårt att förstå det Mattias har gått igenom. Jag är otroligt imponerad av hans sätt att hantera det. Det visar på en otrolig styrka, säger hon.

TT: Vad skulle du känna om han tar medalj?

- Glädjetårar skulle det bli. Shit. Jag unnar honom all framgång.