Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Jason Akeson (till vänster) och hans Mora tog blytunga poäng mot Karlskrona i SHL:s bottenstrid.

Mycket tabellsnack i Mora

Det var extra högt jubel i Moras omklädningsrum sedan dalalaget vunnit det viktiga bottenmötet mot Karlskrona med 3–1.

Mora har fått tillbaka formen.

Nu tog laget sin tredje seger på senaste fyra matcherna. Detta kan behövas med tanke på tabellsituationen.

Mora, Rögle och Örebro ligger inom en poäng på olika sidor av kvalstrecket. Varje mål kan bli avgörande i kampen om att slippa kvala. Speciellt mellan Mora och Örebro. 

Tabellsnack

Gissa om det därför var mycket tabellsnack i Mora efter segermatchen.

- Visst är det hårt i tabellen, men fortsätter vi spela smart och på det här viset kommer vi att klara oss från kval. Vi är ett bra lag, säger Jason Akeson, som efter en dryg månad i Mora på allvar börjar komma in i SHL-spelet.

Han berättar också att det märktes i laget att det var en viktig match mot Karlskrona.

- Vi hade ett stort fokus på matchen. Det kändes verkligen att vi var laddade. Det var kanske därför som vi jublade så mycket efter matchen.

Men detta blev ingen spelmässigt bra match. Kanske berodde det på för mycket ångest i potten och att det sedan klagades på en dålig is.

Mora var ändå bäst från start. Därför var det logiskt, när Karlskrona tappade markeringen i mitten av första perioden, att David Kase helt fri kunde göra 1–0.

I den andra perioden hände inte mycket förutom två mål. När klockan visade 10.04 gjorde Brandon Gormley 2–0 efter en dragning följt av en backhand.

Två minuter senare blev han utvisad och i följande powerplay sköt Karlskronas Konstantin Komarek ett jätteskott i krysset som betydde 2–1. 

Lättad tränare

I tredje perioden öppnade Karlskrona starkt och skapade flera riktigt bra målchanser. Mora var pressat.

- Då var vi för passiva, men kämpade oss tillbaka, säger Moras tränare Johan Rosén, som var märkbart tagen och lättad efter segern.

- Senast mot Växjö höll vi i 40 minuter. Nu var vi bra i 60 minuter. Även om det kanske inte såg bra ut så från läktaren, är jag glad över att fått se hur spelarna agerade på isen och vilka beslut de tog, säger Johan Rosén och fortsätter:

- Mycket börjar nu falla på sin plats inom laget. Men om vi ska klara oss från kval gäller det att vi gör rätt saker varje dag, i varje träning och i varje match. Vi måste nu snabbt börja fokusera på lördagens match. Jag vet att det låter tråkigt. Men det finns inget annat sätt att agera för att klara detta, speciellt nu när det är så jämnt kring strecket.

I Karlskrona är det jobbigt nu. Laget har stora problem och det brister i flera moment. Dessutom skiljer nu fem tunga poäng upp ett en plats ovanför kvalstrecket.