Mustonen äntligen tillbaka – nära att bli målskytt

Joel Mustonen, 26, har missat stora delar av säsongsinledningen på grund av en hjärnskakning. Mot Lugano var han dock tillbaka på isen igen.
– Det var verkligen skitkul att spela igen, säger han.

ANNONS

Det har bara hunnit bli fyra matcher för Joel Mustonen i SHL den här säsongen innan skadan var framme. En hjärnskakning höll forwarden borta från spel i flera veckor och det var länge oklart exakt när han skulle kunna vara tillbaka.

26-åringen har dock varit i full träning med laget i ett par dagar men han har fått vänta på sin comeback. Den skulle dock komma under tisdagskvällen när Frölunda slog Lugano i en högdramatisk drabbning i Champions Hockey League-slutspelet.

– Det var jättekul, säger Mustonen efter matchen.

Och kroppen kändes?

– Det var inga problem rent fysiskt för mig. Det kändes faktiskt bättre än väntat. Jag kände mig stark, pigg och hade bra tryck i grejerna. Jag har faktiskt lagt på mig lite styrka under frånvaron och nu är det väl mest tajming som saknas, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Men det var verkligen skitkul att få spela igen. Jag är väldigt glad nu.

Var du lika glad när det var underläge 1–3 med halva matchen kvar?

– När man har spelat hockey hela livet och är vinnarskalle som alla vi är så har man aldrig en tanke på att ge upp. Du vet att det kan vända fort i hockey och vi kom ju ikapp flera gånger. Men det är klart att lite frustration var det där ett tag. Jag tycker dock att vi hanterade det väldigt bra, vi tappade lite tålamod kring deras mål där men annars skötte vi det bra.

Ganska skönt att få den här segern och lite andrum?

– Verkligen!

– Alla vill ju vinna och vi har en god känsla. Hade vi förlorat så hade vi tappat lite energi men nu får vi istället en energiboost och börjar veckan med en stark match.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS