Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Murrays tårar vid podiet – kan tvingas ge upp

Andy Murray, 31, kommer lägga av efter säsongen på grund av sina skadeproblem. Men världsstjärnan kan tvingas lägga av tidigare än så.
– Jag har gjort allt jag kunnat, säger han.

Den tidigare världsettan och trefaldiga Grand slam-vinnaren drog sig ur förra årets Australian Open för att operera sin höft och kom tillbaka i juni. Men sedan dess har det enligt BBC bara blivit 14 matcher för skotten som sedan september fokuserat på att rehabilitera sig.

– Jag har gjort allt jag kunnat för att få min höft att kännas bättre men det har inte hjälpt mycket. Jag tror att det finns en risk att Australian Open är min sista turnering, säger han vid en presskonferens i Melbourne inför Australian Open.

Murray var emotionell och tvingades under den korta presskonferensen att tårögd lämna podiet för att senare komma tillbaka.

"Jag skulle vilja avsluta i Wimbledon"

Återkomsten i år har lämnat en del övrigt att önska. Han slogs ut i andra omgången i Brisbane förra veckan och bröt en träningsmatch på torsdagen mot Novak Djokovic efter mindre än en timme, enligt AFP.

– Jag kan spela men med begränsningar. Att ha begränsningarna och smärtan gör att jag inte kan njuta av att tävla eller att träna, säger han.

Han är inställd på att genomföra Australian Open, där han går upp mot spanjoren Roberto Bautista i första omgången nästa vecka.

Men han hoppas fortfarande kunna avsluta karriären på hemmaplan.

– Jag skulle vilja avsluta i Wimbledon men jag vet inte om jag har möjligheten att göra det,

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.