Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Andy Murray tackar för sig i Australian Open.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Murray ut direkt – kan vara slutet

Nu är det slutspelat i Australian Open för den tennisstjärnan Andy Murray – och kanske även i karriären. Britten förlorade i första omgången mot spanjoren Roberto Bautista Agut med 2–3 i set.

- Jag har älskat att spela här. Om det här var min sista match var det ett bra avslut. Jag gav allt jag hade men i kväll räckte det inte till, säger Murray i intervjun på banan.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Jag ska göra allt för att komma tillbaka, men då krävs en stor operation som det inte finns några garantier för ska lyckas. Men jag ska försöka.

Beslut om någon vecka

I fredags berättade Murray, som blev höftskadad för ett år sedan och redan genomgått en operation, att han tar beslut om operationen om någon vecka.

- Jag har två valmöjligheter Den ena är att ta 4,5 månad och bygga upp mig för att kunna spela Wimbledon. Då kanske jag kan spela, men fortfarande inte gå ordentligt. Det andra är att opereras, men då finns inga garantier att jag kan spela igen, sade Murray i fredags.

Den 22-seedade spanjoren vann de två första seten med 6–4. Murray kämpade sig tillbaka och vann de två följande i tiebreak, trots att han haltade emellanåt och var till synes begränsad i sina rörelser. Att han gjorde 19 serveess bidrog till att förlänga matchen till fem set.

I det femte gick Bautista Agut ifrån till 5–1 och vann till slut med 6–2 efter fyra timmar och nio minuter.

Har ont i höften

Den 31-årige skotten – före detta världsetta, trefaldig grand slam-vinnare och fem gånger finalist i Melbourne – tvingades förra året att dra sig ur turneringen i Melbourne på grund av en höftskada som han opererades för.

Han har dock fortfarande problem med höften och sade själv för några dagar sedan att han är begränsad i sitt spel och känner smärta. Han vill avsluta karriären i hemmaturneringen Wimbledon i sommar, men är inte säker på att det är möjligt med tanke på höftsmärtorna.