Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Andy Murray i Abu Dhabi i förra veckan.

Murray drar sig ur Australian Open

Höftskadan sätter stopp för Andy Murrays förhoppningar om att spela Australian Open. "Jag är inte redo", säger den förre världsettan i tennis i ett meddelande.

Melbourne-turneringen startar den 15 januari, men utan den brittiske stjärnan som på grund av höftproblemen inte spelat en tävlingsmatch sedan han förlorade kvartsfinalen i Wimbledon för ett halvår sedan.

"Tyvärr kan jag inte spela i Melbourne i år, jag är inte redo för tävlingsspel. Jag ska flyga hem snart och gå igenom alla alternativ. Jag hoppas att jag är tillbaka och spelar snart igen", säger Murray i ett meddelande.

30-åringen gjorde comeback i en uppvisningsmatch mot Roger Federer i november. I förra veckan tog han skadade Novak Djokovics plats i uppvisningsturneringen i Abu Dhabi där han förlorade en ensetsmatch mot Bautista Agut.

I tisdags lämnade han återbud till ATP-turneringen i Brisbane. I ett Instagram-inlägg skrev han då att han funderade på alternativen, där fortsätt rehabträning och ge höften mer tid att bli bra var ett av dem.

"Operation är också ett alternativ, men chansen att det ska bli bra är inte så stor som jag önskar, vilket gör att jag helst undviker det, även om jag måste överväga det", skriver Murray.

Årets första grandslamturnering kan bli utan flera stjärnor. Japanen Kei Nishikori har redan lämnat återbud. Och den sexfaldige vinnaren i Melbourne, serben Novak Djokovic, har inte spelat sedan i Wimbledon i somras på grund av en armbågsskada och ska göra ett försök till comeback i uppvisningsspel i Melbourne i nästa vecka.