Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mr Dennis tar det lugnt

Generalsekreterare, klubbdirektör - och meteorolog. Dennis Andersson har fullt upp under Gothia cup-veckan. Men han har lärt sig att ta det lugnt.
För snart två år sedan sökte och fick Dennis Andersson tjänsten som klubbdirektör i BK Häcken. Jobbet som Gothia cups generalsekreterare har han dock behållit.
Andra i organisationen har fått och tagit mer ansvar. Ett exempel är turneringsledaren Lena Rönnefors, som fungerar som operativ chef under den kommande turneringsveckan.
Dennis Andersson gör sitt yttersta för att fördela tiden mellan sina båda roller.
- Som det har sett ut för mig under det senaste året har det varit väldigt mycket rent "Häckenjobb". Det har handlat mycket om att sätta sig in i olika frågor. Men sett över ett helt år är det tänkt att jag ska jobba lika mycket som klubbdirektör i BK Häcken som jag ska göra med Gothia cup-jobbet. Under den kommande veckan blir det Gothia cup till 100 procent för min del.
I rollen som generalsekreterare för världens största ungdomsturnering har han gjort sig ett namn i länder på alla bebodda kontinenter. "Mister Dennis" är ett begrepp på fler ställen än bara Hisingen.
Den saken är inte minst väggarna på hans kontor bevis på. Diplomen från olika föreningar och fotbollsförbund bär hans namn och på de inramade bilderna är det han som kramar Lill-Babs och poserar bredvid kameruanske VM-legendaren Roger Milla.
Andersson framhåller dock turneringsfunktionärerna - och göteborgarna.
- Det får vi bevis på varje år, hur våra besökare uppfattar göteborgarnas välvilja. Det är ju inget som vi i Gothia cup kan göra något åt, så är det bara. Göteborgarna är väldigt välkomnande i sin attityd, kanske mycket beroende på vanan från många evenemang i staden.
Cupdeltagarnas minnen och intryck från staden påverkas också mycket av vädret. Det i sin tur påverkar Anderssons arbetsuppgifter. Under de gångna veckorna har han tittat mer och mer mot himlen.
- På de här 29 åren som jag varit med har man blivit lite av en meteorolog. Jag kan titta på himlen och se ungefär hur det kommer att bli den närmaste tiden.
I Anderssons tvåveckorsprognos ryms en del sol, men också en del moln. Dock utan oro.
- Nu blir det ungefär sånt väder som vi haft den senaste tiden. Men mest sol. Jag hoppas så klart att det inte ska regna för mycket, men det får vi nog vara redo på ändå. Mycket av helhetsupplevelsen från utomhusevenemang kopplas ju till vädret, men vi är väl rustade för vad det än blir. Konstgräsplanerna betyder mycket. Det blir ingen kris längre om det skulle börja regna mycket.
Med erfarenheterna som de gångna turneringarna gett är det inte mycket som oroar Dennis Andersson. Han visar ett yttre lugn trots att nära 60 000 människor inklusive föräldrar och ledare rest till Göteborg för att infria högt ställda förväntningar och skapa minnen för livet.
- De första fem åren knaprade man en del lugnande, typ Stesolid, ha ha. Men nu har jag lärt mig det här, och det är inte så mycket som kan bli fel. Man gör en del riskanalyser inför turneringen, och vi har en beredskap för det mesta. Nu är det bara att köra.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.