Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Manchester United manager Jose Mourinho litar mer på sina egna ögon än på statistik och siffror. Arkivbild.

Mourinho tittar inte på siffrorna

På Manchester Uniteds träningsanläggning finns det en ny medicinsk- och idrottsvetenskaplig anläggning för omkring 270 miljoner kronor. Som knappt används längre. Varför inte? José Mourinho är inget stort fan av statistik.

Enligt Daily Mail ska den medicinska delen, med rehabilitering och liknande fungera precis som tidigare. Men den andra, där fiffiga diagram på spelarnas fysiska form kan tas fram genom oändliga sifferinsamlingar, ska inte intressera den nye tränaren nämnvärt.

För medan de tidigare tränarna Louis van Gaal och David Moyes gärna tittade närmare på hur långt deras adepter sprang, och ägnade sig åt analyser av siffrorna, tycker Mourinho att han ser sådant med blotta ögat.

Daily Mail skriver bland annat: "Manchester United-spelarna anländer inte längre till mängder av utskrifter på deras fysiska tillstånd, Mourinho tittar på träningen och bestämmer vem som är trött."

Enligt tidningen finns det till och med uppgifter på att den GPS-utrustningen som övervakar alla spelare under en match ska ha försvunnit, eller i alla fall inte längre undersökas djupare av tränaren. Fortfarande vill kanske tv-experterna se hur långt Zlatan Ibrahimovic och Wayne Rooney springer under premiären i dag.

Men Mourinho, han kommer att se vem som gjort det bra eller dåligt med sina egna ögon.