Manchester Uniteds tränare José Mourinho säger att mötet med hans förra klubb Chelsea är som vilken annan match som helst. Arkivbild.
Manchester Uniteds tränare José Mourinho säger att mötet med hans förra klubb Chelsea är som vilken annan match som helst. Arkivbild.

Mourinho om Chelsea: "Bara en match"

ANNONS
|

En gång i tiden var José Mourinho hela Chelseas älskling. Den tiden är definitivt över. Efter att ha fört Londonklubben till tre ligatitlar fick portugisen sparken i fjol, och flyttade i stället norrut, till Manchester United.

Där har det i år blivit två förluster mot Chelsea, i FA-cupens kvartsfinal i mars och, antagligen mest svidande, en 0–4-förlust på bortaplan i oktober.

Conte håller med

När Chelsea nu kommer till Manchester finns det därför mycket som pekar på att José Mourinho borde vara revanschssugen. Själv förstår han inte varför han skulle ha speciella känslor inför matchen.

ANNONS

- För mig är det bara en match. Ytterligare en match. Ingen skillnad för mig, säger José Mourinho, som var rejält missnöjd, inte minst med anfallsspelet, i torsdagens 1–1-match mot Anderlecht i Europa League-kvartsfinalen.

När det gäller matchens betydelse får han något förvånande medhåll från Chelseas tränare Antonio Conte. Trots att Manchester United jagar en plats bland de fyra främsta för att nå Champions League, och trots att Chelsea jagar ligatiteln.

- Den här matchen är som vilken match som helst för oss, det viktigaste är de tre poängen. Titeln var vårt mål från början av säsongen, men det är en lång väg och det är andra lag som vill vinna och på grund av det avgörs det nog inte förrän i slutet, säger Conte.

Fördelaktigt spelschema

Inför helgen är Chelsea sju poäng före Tottenham. Tottenham lär behöva slå Bournemouth på bortaplan på lördagen för att ha en chans. Men att man spelar dagen före Chelsea kan vara en fördel, tror mittfältaren Eric Dier.

ANNONS

- Det är alltid skönt att spela först. Förhoppningsvis kan vi minska deras försprång till fyra poäng. Och sedan hoppas att de går på en nit, säger Dier till NBC Sports.

TT-AFP-Reuters

ANNONS