Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

FC Rosengårds Emma Berglund gillar att tänka på Barcelona. Arkivbild.

Motståndet ger Berglund en bra känsla

Rosengård har ett utmärkt läge att ta sig till semifinal i Champions League. Ändå hoppas backen Emma Berglund lite på – motståndarlaget.

Den katalanska storklubben är förvisso en given entitet i Champions League-sammanhang, när det handlar om män. På damsidan är Barcelona ofta med, men har aldrig tagit sig längre än till just kvartsfinal.

Ändå för bara namnet med sig ett visst skimmer.

- Det är lite stort i sig. Det är ändå en klassisk klubb, eller vad man ska säga. Det är lite känsla i det, säger Emma Berglund.

Spanien på uppgång

Även om det tidigare har varit främst tyska och franska klubbar som ställt till det för de svenska lagen i Champions League de senaste åren så kan det nu också vara dags att börja frukta de spanska.

Det spanska landslaget, med en stomme av spelare från Barcelona och Atlético Madrid, vann nyligen Algarve cup med sitt bollinnehavsfokuserade spel, och besegrade historiskt starka lag som Norge (3–0), Japan (2–1) och Kanada (1–0).

Eventuellt tråkiga nyheter för Sverige in emot sommarens EM-slutspel, men positiva nyheter för damfotbollen i stort, menar Emma Berglund.

- Det är kul att det går bra för såna länder som har mycket fotboll i sig på herrsidan, och som har en kultur som osar fotboll. Man kan hoppas att det blir ett litet uppsving för damfotbollen också, när stora klubbar får ut sina damlag i Champions League och kanske kan skapa ett större och bredare intresse, förhoppningsvis.

Viktig start

Rosengård startar på hemmaplan i Malmö på onsdag. Returen spelas på Mini Estadi i Barcelona en vecka senare.

- Förhoppningsvis får vi en bra match på hemmaplan. Det är så klart oerhört viktigt för oss och klubben att känna att vi har möjligheten att ta det här steget till en semifinal nu. Vi har stått och stampat litegrann här kring kvartsfinalerna, men nu har vi verkligen en bra möjlighet, säger Berglund.