Moras Mathias Bromé, till vänster, avgjorde straffläggningen mot Örebro. Arkivbild.

Moras hjälte gjorde en "Foppa"

Fem poäng inom loppet av 20 timmar.  Back-to-back-mötet med Örebro blev en succé för Mora.    På lördagen klev Mathias Bromé fram som stor hjälte när han avgjorde straffläggningen med en ”Foppa”.

|

På fredagskvällen vann dalalaget med uddamålet mot Örebro. Och i den snabba returen på lördagseftermiddagen i Örebro lyckades alltså dalalaget på nytt besegra Örebro med 2–1 men den här gången efter straffläggning.

Mathias Bromé glänste i straffläggningen när han satte Moras sista med en läcker ”Foppa-straff”. Marcus Weinstock missade sedan den sista straffen för Örebro – och ett rejält segerjubel bröt ut bland Moraspelarna.

- Jag har gjort den några gånger när jag var yngre och även förra året. Jag vet att den går in ibland. Och går den inte in så ser man ut som en syndabock istället.

TT: Hade du bestämt dig innan att du skulle försöka dig på den?

- Nej, och jag brukar inte bestämma mig innan. Men jag kände att han (Örebros målvakt Eero Kilpeläinen) klev ut lite mycket på mig och då var det, det enda jag hade kvar att göra.

Andra bortasegern

Nykomlingen som annars haft svårt utanför Jalas Arenas väggar, tog därmed lagets andra seger på bortais hittills den här säsongen.

- Jo, vi har haft svårt på bortaplan. Men gör man bra saker på bortaplan så kommer poängen komma. Och vi var bra i dag.

Men det bjöds inte på någon sprudlandemålfest i back-to-back-möteti Örebro – första och andra perioden förblev mållös.

Mora rivstartade dock och förre Örebroforwarden Michael Haga missade bland annat ett av flera lägen i början av matchen. Örebro växte snart in i matchen och tog över kommandot – men lyckades inte få hål på duktige Christian Engstrand i gästernas kasse.

Sen kvittering

Men åtta minuter in i tredje perioden skar Tom Wandell in framför mål och tryckte in 1–0 på tennis till hemmalaget. Ett riktigt konstnummer av Örebros stjärncenter som firade vilt efter att ha missat tre riktigt heta målchanser i första perioden.

Och när sju sekunder återstod av ordinarie tid kunde en helt ren Andrew Rowe sopa in kvitteringen efter att Mora tagit ut målvakten och satsat på en extra utespelare.

TT: Ni var sju sekunder från noll poäng...

- Ja, det går fort i hockey ibland, säger Mathias Bromé och skrattar.

Fem poäng mot Örebro på ett knappt ett dygn – skaplig utdelning va?

- Absolut. Men vi gjorde en bra match hemma och fullföljde med en bra match här i dag.