Mookie Betts nya kontrakt är värt över tre miljarder

Näst största kontraktet i amerikanska basebolligans historia. Det har Mookie Betts signerat med sitt Los Angeles Dodgers. Inom loppet av tolv år kommer basebollstjärnan ha tjänat in 3,23 miljarder kronor.

ANNONS
|

Den 27-årige Mookie Betts skrev under onsdagen på ett tolv år långt kontrakt med MLB-laget Los Angeles Dodgers som är värt en monstersumma.

Lönen är än inte bekräftad av klubben – men enligt den summa som spekuleras i amerikanska medier ska det röra sig om ett värde på 365 miljoner dollar. Vilket motsvarar cirka 3,23 miljarder svenska kronor.

– Jag älskar att vara här. Jag älskar allt här. Jag är för att vinna ett mästerskap åt LA. Det är allt jag fokuserar på, sa Betts enligt ESPN när kontraktet offentliggjordes.

Det nya kontraktet blir också det näst största i MLB:s historia, endast Mike Trout har tjänat mer i ligan.

ANNONS

Mookie Betts kom till Los Angeles i vintras från Boston Red Sox. 2018 vann Betts World Series med sitt tidigare lag och blev samma år dessutom utsedd till MVP.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS