Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

"Monstret" avslutar karriären

Linköpings målvakt Jonas "Monstret" Gustavsson har beslutat sig för att avsluta hockeykarriären.
Den 34-årige före detta NHL-spelaren säger att han saknar drivet och inspirationen för en fortsättning.

Gustavsson tog precis innan SHL-starten en timeout från hockeyn. Nu lägger han plockhandsken på hyllan för gott.

"Jag har som bekant tagit en timeout från hockeyn sen en tid tillbaka men meddelar här och nu att det är slutspelat för min del. Efter att jag gått på is igen efter sommaruppehållet så växte en känsla fram starkare och starkare om att jag inte hade drivet, inspirationen och mentala närvaron att fortsätta. Jag kände helt enkelt att jag hela tiden var på en annan plats i huvudet", säger Gustavsson till Linköpings webbplats.

Gustavsson inledde seniorkarriären i AIK, men det stora lyftet kom i Färjestad som han förde till SM-guld 2009. Samma år fick Guldpucken som Sveriges bästa spelare och den säsongen begåvades han med smeknamnet "Monstret".

Han flyttade till NHL där det blev åtta säsonger i Toronto, Detroit, Boston och Edmonton innan han flyttade till Linköping där han gjort tre säsonger. Gustavsson om beslutet att sätta punkt:

"Jag insåg att det är bäst för alla, laget, organisationen, fansen, mig själv och viktigast av allt min familj, att jag kliver åt sidan och låter andra ta över. Jag är otroligt tacksam över stödet jag fått i detta svåra beslut både från LHC och från människor i min närhet".

Jonas Gustavsson har tagit OS-silver och två VM-brons med Tre Kronor.