Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Montreals Alexander Radulov slår in segermålet bakom New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist.

Monstermatch av "Henke" när Rangers föll

De 54 räddningarna från New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist räckte inte till seger. Med 18 sekunder kvar av tredje perioden kvitterade Montreal, som sedan vann på övertid.

New York Rangers vann första matchen och var alltså bara sekunder från att vinna även denna andra match i slutspelet i NHL-ishockeyn.

Men med Montreals sena kvittering till 3–3 gick matchen till övertid och i nittonde övertidsminuten satte Alexander Radulov 4–3-målet som gav Montreal segern. Därmed står det 1–1 i matcher.

- Det är hårt, suckade Henrik Lundqvist efter matchen.

- Vi hade goda möjligheter att ta hem den här matchen, sade han till Rangers sajt.

Pittsburgh krossade Columbus i den andra matchen mellan lagen. Det regerande mästarlaget leder nu med 2–0 i matcher. Sidney Crosby gjorde sitt 50:e mål i ett slutspel, och var efter matchen nöjd med sitt Pittsburgh.

- Det handlar i slutändan om genomförandet. Att göra den där korta, eller långa, passningen, och kämpa mot en kille – då finns det en chans. Jag tror vi gjorde det jobbet bättre som grupp, säger Crosby till NHL:s sajt.

Pittsburgh vann till slut med 4–1, och Patric Hörnqvist stod för det sista målet i tom kasse i slutminuten.

Alexander Wennberg spelade fram till Columbus tröstmål.

Pittsburgh är en av favoriterna till att ta hem Stanley Cup-bucklan, men historien talar emot laget. Inte sedan 1998 har något lag vunnit Stanley Cup två år i följd.

St Louis slog Minnesota för andra matchen i rad. Patrik Berglund spelade fram till St Louis första mål, som gjordes av kanadensiska lagkamraten Joel Edmundson. 2–1-målet gjordes i artonde minuten i sista perioden.

Edmonton slog San Jose med 2_0 och utjämnade till 1_1 i matcher.