Monsterkast av Daniel Ståhl – över 71 meter

Daniel Ståhl visar storform – och fortsätter trivas i Sollentuna. Världsstjärnan vann GP-tävlingen efter karriärens näst längsta kast, som först underkändes.
– Jag protesterade. Det var inte övertramp, säger Daniel Ståhl till SVT.

ANNONS
|

Daniel Ståhl växlar upp och visar storform. Just nu pågår Grand Prix-tävling i Sollentuna och i det tredje kastet slog världsstjärnan till.

Det syntes direkt att kastet skulle bli långt. Daniel Ståhl kände det själv också, men när diskusen landade åkte den röda flaggan upp från domaren. Ett övertramp hade noterats.

Daniel Ståhl var ytterst tveksam och hamnade direkt i diskussion med domaren. Det blev till slut en kontroll av beslutet.

– Jag kände inte alls att jag var på kanten så jag protesterade och avvaktade bara svar och det blev godkänt. De analyserade kastet och det var inget övertramp, säger Daniel Ståhl till SVT.

ANNONS

Efter några minuter stod det klart. Kastet var godkänt – och det näst längsta i Ståhls karriär.

71.37 är med marginal säsongsbästa, det är världsårsbästa och väldigt nära det svenska rekordet.

”Stark som en oxe”

– Det är kul. Det var ett ganska lugnt kast, men tekniken var bra. Jag har blivit stark som en oxe i sommar så det gäller bara att sätta tekniken också, säger Daniel Ståhl.

Daniel Ståhl klev sedan upp igen och i det femte försöket var det dags för en ny fullträff, men den här gången åkte den röda övertrampsflaggan upp och stannade där. Kastet mättes trots allt och det var över 69 meter, men 71.37 blev 27-åringens resultat och det räckte såklart även till seger i tävlingen.

Skulle ingen annan diskuskastare ta sig över 71.37 det här året så har Daniel Ståhl noterats för världsårsbästat tre gånger just i Sollentuna. Att stjärnan trivs på Sollentunavallen råder det verkligen inget tvivel om.

– Det är ändå 08-området och nära hemifrån. Vi diskuskastare hejade på varandra så det var bra tryck där nere, säger Daniel Ståhl.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS