Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Francesco Molinari (till höger) firar med Jon Rahm.

Molinari och García skrev Ryder Cup-historia

I sina två första Ryder Cup vann Francesco Molinari inte en enda match. Nu vann italienaren allt och hade stor del i Europas seger.

Att det var matchen mellan Francesco Molinari och Phil Mickelson som fick avgöra årets Ryder Cup var lite symboliskt efter de tre tävlingsdagarna på Le Golf National.

Molinari har tillsammans med Tommy Fleetwood varit Europas draglok med fenomenalt spel och fyra segrar i parspelet. Nu fick 35-åringen, som vann British Open tidigare i år, sätta punkt med ännu en seger.

Därmed blev han förste europeiske spelare någonsin att vinna fem matcher i en och samma Ryder Cup.

"En fantastisk vecka"

- Det har varit en fantastisk vecka. De hade antagligen sitt bästa lag någonsin och vi var bara så otroligt bra, det är overkligt, säger Molinari, som hyllades stort av både fans och lagkamrater efter Europasegern.

Han var inte den ende av européerna som skrev historia på den utslagsgivande golfbanan utanför Paris. Sergio García är tack vare segern mot Rickie Fowler uppe i 25,5 Ryder Cup-poäng under karriären – en halv poäng mer än den tidigare rekordinnehavaren Nick Faldo.

Slog ur underläge

Spanjoren var glad över rekordet, men allra gladast över att Europa återtog bucklan efter förlusten på Hazeltine för två år sedan. En seger som kom trots att USA kom till spel med nio majorvinnare och det som många rankade som det bästa laget genom tiderna.

- Jag tror att många trodde att Ryder Cup var över redan innan det hade spelats. Jag tror att de valde att tro på fel lag, säger García.

- Jag gråter inte ofta, men jag kunde inte hjälpa det. Vilken vecka. Det har varit ett tufft år, men vi har kämpat hårt. Jag är så tacksam för att Thomas (Bjørn) valde mig (som ett wildcard) och trodde på mig, och jag är så glad över att få tillbaka trofén.

Rättat: I en tidigare version uppgavs fel antal poäng för García.