Modo är klart för semifinal i det hockeyallsvenska slutspelet. Arkivbild.
Modo är klart för semifinal i det hockeyallsvenska slutspelet. Arkivbild. Bild: Maja Suslin/TT

Modo skickade AIK på semester

Modo är ett steg närmare SHL-spel.
I kvartsfinalen i det hockeyallsvenska slutspelet besegrades AIK med 4–2 – vilket gav seger i matchserien med samma siffror.

|

Det var AIK som ägde matchen totalt i den första perioden. Men det absolut viktigaste saknades – ett mål.

– Vi gör en jättebra period och gör det vi har sagt att vi ska göra. Men vi måste få utdelning. Fortsätter vi så kommer målen komma, sade AIK-spelaren Erik Flood i C More efter den mållösa första perioden.

Och visst hade Flood rätt, målen kom – till Modo. På Hovet tog bortalaget ledningen genom Theodor Niederbach. Minuter senare utökade David Bernhardt till 2–0 för Örnsköldsvikslaget.

AIK-spelarna såg stressade ut, men man fick in en viktig reducering genom Oscar Öhman.

– Det är alldeles för billigt, vi låter dem göra två mål enkelt, sade Öhman efter den andra perioden.

I den tredje satte Modo två snabba mål och gick upp i en 4–1-ledning. Det blev ett omöjligt uppdrag för AIK som förvisso fick in en puck, men som aldrig kom närmare än så och Modo är vidare till semifinal efter sammanlagt 4–2 i matcher.

Vinnaren i hockeyallsvenskans slutspel får spela i SHL nästa säsong.